Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay

Felrobbant egy lőszerraktár Ukrajnában

2018.10.09
07:23
2018.10.09
13:14
Forrás
MTI
Felrobbant egy lőszerraktár ma virradóra Ukrajna északi részén, Csernihiv területen - jelentette be az ukrán vezérkar. A rövid tájékoztatást az Interfax-Ukraina helyi hírügynökség közölte.

A településen a környékbeli házak ablakai betörtek, a csillárok kilengtek a detonációk következtében. A lőszerraktár 16 kilométeres körzetéből, mintegy 30 településről összesen csaknem 20 ezer embert evakuálnak. A környékbeli utakat és vasútvonalakat lezárták, és légtérzárlatot rendeltek el. Füstmérgezés gyanújával eddig 60 ember fordult orvoshoz. A lőszeraktárak a műszaki kiszolgáló létesítményekkel együtt 682 hektáron terülnek el, csaknem 88 ezer tonna lőszert tárolnak ott. 

Ukrajna
robbanás
lőszerraktár

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.