Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Fokozott közúti ellenőrzés Szerbiában

2023.03.06
11:16
2023.03.06
14:17
Forrás
Tanjug, Blic, Telegraf
A hangsúly elsősorban a biztonsági öv használatán és a gyermekek megfelelő szállításán lesz.

Fokozott közúti ellenőrzést tartanak a héten Szerbiában. Szerbia is csatlakozott az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának nemzetközi akciójához. Főként a biztonsági öv használatát és a gyermekek biztonságos szállítását ellenőrzi mintegy 4000 rendőr.

A Belügyminisztérium közleménye szerint a biztonsági öv mellőzése az egyik legnagyobb közlekedésbiztonsági probléma Szerbiában. Tavaly 97 olyan gépjárművezető és 47 utas vesztette életét, akik nem csatolták be magukat. 2022-ben a közlekedési balesetekben elhunyt sofőrök több mint fele, az utasoknak pedig közel kétharmada nem használt biztonsági övet. Egy év alatt 195 226 személy kapott büntetést, mert nem vette figyelembe az említett biztonsági előírást, valamint 2 574-et szankcionált a rendőrség gyerekek szabálytalan szállítása miatt.

rendőrség
közúti ellenőrzés

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.