Ugrás a tartalomra

Főleg az ittas és kábítószeres sofőröket vadásszák a jövő héten

2022.12.04
09:59
Forrás
Közlemény
Fokozott közúti ellenőrzési akciót tartanak december 5. és 11. között a szerbiai belügyminisztérium és a Közlekedésrendészeti Igazgatóság munkatársai egy nemzetközi akcióhoz csatlakozva.

Ennek elsődleges célja, hogy kiszűrjék azokat, akik ittasan és pszichoaktív anyagok hatása alatt vezetnek. Az Európai Közlekedésrendészeti Hálózat 30 európai országában egyszerre zajlik az akció. A szerbiai rendőrség minden nap felhasználja az összes rendelkezésre álló alkoholszondát, valamint a pszichoaktív anyagok szervezetben való jelenlétének ellenőrzésére szolgáló eszközöket is. 2022 elejétől egyébként ittas járművezetés miatt 57100 sofőrt zártak ki a forgalomból, ami 11 ezerrel több, mint tavaly, és 10 580 sofőrt tartottak kijózanítóban, mert 1,20 ezreléket meghaladó alkoholszint mellett vezettek. Ugyanebben az időszakban 2330 olyan járművezetőt vettek őrizetbe, akik pszichoaktív szer hatása alatt vezettek, ez ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában. A belügyminisztérium a közelgő ünnepek alkalmából a közlekedési szabályok betartására és felelősségteljes magatartásra kér minden állampolgárt.

Roadpol
rendőrség
alkoholfogyasztás
drogfogyasztás

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.