Ugrás a tartalomra
mup.gov.rs

Főleg az ittas és kábítószeres sofőröket vadásszák a jövő héten

2022.12.04
09:59
Forrás
Közlemény
Fokozott közúti ellenőrzési akciót tartanak december 5. és 11. között a szerbiai belügyminisztérium és a Közlekedésrendészeti Igazgatóság munkatársai egy nemzetközi akcióhoz csatlakozva.

Ennek elsődleges célja, hogy kiszűrjék azokat, akik ittasan és pszichoaktív anyagok hatása alatt vezetnek. Az Európai Közlekedésrendészeti Hálózat 30 európai országában egyszerre zajlik az akció. A szerbiai rendőrség minden nap felhasználja az összes rendelkezésre álló alkoholszondát, valamint a pszichoaktív anyagok szervezetben való jelenlétének ellenőrzésére szolgáló eszközöket is. 2022 elejétől egyébként ittas járművezetés miatt 57100 sofőrt zártak ki a forgalomból, ami 11 ezerrel több, mint tavaly, és 10 580 sofőrt tartottak kijózanítóban, mert 1,20 ezreléket meghaladó alkoholszint mellett vezettek. Ugyanebben az időszakban 2330 olyan járművezetőt vettek őrizetbe, akik pszichoaktív szer hatása alatt vezettek, ez ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában. A belügyminisztérium a közelgő ünnepek alkalmából a közlekedési szabályok betartására és felelősségteljes magatartásra kér minden állampolgárt.

Roadpol
rendőrség
alkoholfogyasztás
drogfogyasztás

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.