Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A gyorshajtás a közlekedési balesetek legfőbb kiváltó oka Szerbiában

2020-09-15
10:14
2020-09-15
14:20
Forrás
Pannon RTV
Ősszel jelentősen megnövekedett a forgalom az utakon, a résztvevők pedig gyakran megszegik a szabályokat.

Szeptemberben nyolc nap alatt több súlyos közlekedési baleset is történt az országban, amelyeknek 24 halálos áldozata volt. A közlekedési rendőrség a héten nagyszabású ellenőrző akciót hajt végre - nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Vladimir Vida, a Szerbiai Közlekedési Rendőrség munkatársa.

„Nagy tumultus várható, sokkal jelentősebb lesz a forgalom a fontosabb útvonalakon. A sofőrök, az utazók induljanak el időben, legyenek figyelmesek. Sok munkálat folyik az útjainkon, ami még egy ok a figyelemre. Pihenten induljanak útnak, tartsák tiszteletben az előírásokat, mindenekelőtt a sebességkorlátozást. Minden radarkészüléket használni fogunk a haladási sebesség ellenőrzésére.”

gyorhajtás
Szerbia
baleset
közlekedési
szabály
figyelem
óvatosság
ellenőrzés
radar

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.
17:01, Frissítve: 17:13

Több belgrádi vendéglátós a csőd szélére került

Az új járványügyi intézkedések miatt az eddigieknél is nagyobb mértékű veszteségekkel kell számolniuk a fővárosi vendéglátósoknak - panaszolják. Szerintük a felgyülemlett kiadások miatt már így is sokukat a teljes csőd fenyegeti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.