Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Giannis Moisiadis/InTime News

Hat személy életét vesztette az ítéletidőben Halkidikin

2019-07-11
13:00
2019-07-11
16:46
Forrás
Pannon RTV/Tanjug
Hat személy, köztük két gyermek is életét veszítette, több mint százan megsérültek a szerda esti ítéletidőben a turisták körében közkedvelt észak-görögországi Halkidiki-félszigeten.

Fotó: Tanjug/Giannis Moisiadis/InTime News via AP

Információk szerint szerb és magyar turisták nincsenek az áldozatok között. Sérültek azonban vannak. Hat szerbiai állampolgár szorult ellátásra, köztük egy 13 éves kislány.

Fotó: Tanjug/Giannis Moisiadis/InTime News via AP

Szerdán délután még mit sem sejtve fürödtek és napoztak a turisták Halkidiki strandjain. Most felborult nyugágyak, székek, elsodort napernyők, kidőlt fák fekszenek szanaszét. A jégesővel kísért szélviharok szerdán este söpörtek végig a turisták körében közkedvelt Halkidiki-félszigeten, ahol jelenleg több tízezeren üdülnek.

Fotó: Tanjug/Giannis Moisiadis/InTime News via AP

A görög hatóságok tájékoztatása szerint egy cseh házaspár akkor vesztette életét, amikor lakókocsijukat a heves széllökések magukkal rántották. Egy román nő és egy nyolcéves gyerek halálát a vihar következtében leszakadt tetőelemek okozták Néa Plagiában egy étteremben. Egy orosz férfinak és a fiának az életét pedig egy kicsavart fa oltotta ki Potídea városában.

A tűzoltóság szerint húszan kerültek kórházba az ítéletidő miatt. Egy klinika viszont azt közölte, hogy 60-70 embert is el kellett látniuk, többnyire csonttörések és fejsérülések miatt, a becslések szerint száznál is több ember sérült meg. 

Fotó: Tanjug/Giannis Moisiadis/InTime News via AP

Hét szerb állampolgár szorult egészségügyi ellátásra, de sérüléseik nem életveszélyesek. Az Egészségügyi Minisztérium felajánlotta segítségét Görögországnak, amennyiben tud valamiben, segíteni fog - nyilatkozta Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter, és hozzátette: „Készek vagyunk a szerb állampolgároknak is segíteni a hazatérésben. Már mindent megszerveztünk, hogy elmehessünk értük. Arra kérek mindenkit, hogy ne keltsen pánikot. Egyelőre az a helyzet, hogy az ott nyaraló állampolgáraink közül senki sincs életveszélyben.”

Egyébként a régióban nyaraló szerbiai turisták a közösségi oldalakon számos fényképet és videót osztottak meg a viharról és a károkról. Azonban sokan nem tudtak kapcsolatba lépni az otthoniakkal, mert szakadozott az áramellátás, az internetszolgáltatás, sőt helyenként a vezetékes telefonhálózat is károkat szenvedett.

A hatóság rendkívüli állapotot hirdetett ki Halkidikin, de a vihar végigvonult Neos Marmarason, Pefkohorin, Kalitheán és Nikitin is.    

Fotógaléria: Tanjug/Giannis Moisiadis/InTime News via AP

Halkidikin reggel derült időre ébredtek, de a Görög Meteorológiai Intézet információi szerint a nap folyamán újabb vihar várható, de ezúttal gyengébb intenzitású.

A meteorológusok szerint az ilyen ítéletidő teljesen szokatlan ebben az évszakban Görögországban, ahol általában szárazak és melegek a nyarak.    

Halkidiki
ítéletidő
vihar

Most

20:39, Frissítve: 20:46

Szijjártó Péter: Megvédjük határainkat!

Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait - jelentette ki Szijjártó Péter.
18:52, Frissítve: 19:00

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban, a legjelentősebb a főváros közelében. Pénteken szerte az országból érkeztek hírek a felcsapó lángokról, az utóbbi 24 órában pedig 80 esetet jelentettek.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.