Ugrás a tartalomra
pixabay/4711018/Illusztráció

Hat személy ellen emeltek vádat Oliver Ivanović meggyilkolása ügyében

2019.12.02
18:53
Forrás
Vajdasági RTV
A koszovói különleges ügyészség vádat emelt hat személy ellen, akiket azzal terhelnek, hogy közük volt Oliver Ivanović, a koszovói SZDP polgári kezdeményezés vezetője elleni gyilkossághoz.

A vádlottak Nedeljko Spasojević, Marko Rosić, Dragiša Marković és Žarko Jovanović, Rade Basara, valamint Silvana Arsović, Ivanović titkárnője. Három vádlott szökésben van, nemzetközi körözőlevelet adtak ki ellenük. A vádirat bűnöző csoport létrehozásával, hivatali visszaéléssel, gyilkosságban tanúsított bűnrészességgel, törvénytelen fegyvertartással, hivatali titok elárulásával és a bizonyítékok manipulálásával is terheli az említett személyeket. Oliver Ivanovićot 2018. január 12-én reggel 9 órakor ölték meg pártja Kosovska Mitrovica-i székhelye előtt.

vádemelés
gyilkosság
Oliver Ivanović
őrizetbe vétel

Most

17:40, Frissítve: 17:46

A Fidesz kiáll Szerbia EU-csatlakozása mellett

Az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadták a Bosznia-Hercegovinára, Szerbiára és Koszovóra vonatkozó 2021. évi országjelentéseket. A Fidesz európai parlamenti képviselői mindhárom országjelentés elfogadása ellen szavaztak.
17:28

A királyhalmi iskolába kerül Petőfi körtefája

A VM4K szervezésében megvalósuló Nyárhangoló fesztivál vendége, Szarvas József Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész csütörtökön 17 órakor Királyhalmán, a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarában elülteti az ajándékba hozott Petőfi körtefáját.
17:17, Frissítve: 17:31

TSC-Grafičar 4:2

Győzelemmel tett pontot a nyári felkészülésre a TSC férfi labdarúgó-csapata. A topolyai együttes az új bajnoki rajt előtt a Grafičar együttesét győzte le a TSC Arénában.
16:38, Frissítve: 17:56

Moszkva nagy erőkkel támadja Donyeck megyét

Kijevi jelentések szerint az ukrán erőknek egyelőre sikerült megakadályozniuk az orosz erők további előre nyomulását a donyecki régióban, de Szlovjanszkot, illetve több környékbeli várost is erős tűz alá vették az oroszok.
15:47, Frissítve: 17:37

Elstartolt a 19. Vajdasági Szabadegyetem

130 vajdasági és Kárpát-medencei fiatal érkezett a kishegyesi Kátai tanyára, ahol a héten őket is érintő gazdasági, politikai és társadalmi témákról hallhatnak előadásokat.

Népszerű