Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Hatalmas robbanás egy kelebiai családi házban

2020-05-12
16:32
2020-05-13
09:27
Forrás
Pannon RTV
Az eset vasárnap reggel történt, de a romok eltakarítását csak ma kezdhették el. A háztulajdonos ugyanis egy nappal korábban tért vissza Bécsből, így most 14 napos karanténját tölti.

A rokonokhoz és a segítőkész emberekhez csak most jutott el a felhívás, hogy segítsenek neki a károk helyreállításában.

Kedden egész nap néhány hozzátartozó takarította el a romokat. A háztulajdonosnak, az 56 éves Dusnoki Máriának nem pénzre, hanem kétkezi munkára lenne szüksége, olyan emberek jelentkezésére számít, akik az épület helyreállításában segítenének. Az épen maradt téglákat megpucolják, sorba rakják.

Pannon RTV/Kovács Róbert

A tűzoltók szerint gázrobbanás történt, amely olyan iszonyatos erősségű volt, hogy a ház első része, amelyet egyébként konyhának használtak, teljesen romba dőlt. Szerencsére a ház tulajdonosa az unokájával éppen a szomszédos épületben aludt, amelyen egyébként a nyomás még a villanyóra ajtajának az üvegét is betörte, a konyhaajtó egy része pedig több mint tíz méterre az épülettől landolt.

Pannon RTV/Kovács Róbert

A függönyt pedig a robbanás a szomszédos ház tetejére röpítette. Dusnoki Mária döbbenten mesélte a történteket: „Mi aludtunk, reggelre fölkeltünk, mire kijöttünk, így le volt dőlve a ház. Semmit nem hallottam, én elaludtam, gyógyszer alatt voltam, elaludtam, ennyi. Nem tudok mást mondani. Voltak kinn a tűzoltók, azt mondták, gázrobbanás történt, volt a rendőrség, azt mondták ők is, hogy gázrobbanás volt, a palack egyben van.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A feltételezések szerint a palack szivárgása okozhatta a robbanást. Az asszony húga és unokája, valamint azok barátai segítettek a takarításban ottjártunkkor. A kár hatalmas, mert odabenn minden új volt, a bútor, a mosogatógép, a tűzhely, a hűtőszekrény, a konyhát novemberben újították fel - panaszolta Dusnoki Mária.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Kovács Irén, az asszony nénje is a helyszínen takarított: „Kézi erővel, segíteni eltakarítani, meg elpucolni, meg egy kis lelket önteni bele, ezt tudunk segíteni, mást nem nagyon, kézi erőt, munkát, nagyjából ennyi.”

A szerencsétlenül járt asszonynak most leginkább egy kőművesre lenne szüksége, aki segítene az összedőlt épületrész újjáépítésében. Dusnoki Máriát a 063/78-44-315-ös telefonszámon érhetik el.

robbanás
Kelebia
családi ház
gázrobbanás
Dusnoki Mária

Most

08:15, Frissítve: 08:59

Nem lazít Nyugat-Európa

Franciaországban szombat este 6 órától életbe lépett a meghosszabbított és az egész országra kiterjesztett éjszakai kijárási tilalom, aminek betartását járőröző rendőrök ellenőrzik.
07:29, Frissítve: 09:42

Fagypont alatt egész nap

Fagyos napok jönnek - figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jeges utakra számíthatunk a napokban. Keddtől várható enyhülés.

Népszerű