Ugrás a tartalomra
Pixabay/succo/illusztráció

Hatvan embert zsúfolt egy teherautó zárt rakterébe két szerb állampolgár - vádemelés

2022.04.21
22:12
Forrás
MTI
Vádat emeltek két szerb férfi ellen, aki egy teherautó zárt, szellőzés nélküli rakterében hatvan illegális bevándorlót akart a szerb-magyar határ közeléből Nyugat-Európába szállítani - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az MTI-t.

Schmidt Gábor sajtószóvivő közölte: a két férfit minősített embercsempészéssel vádolja a Kecskeméti Járási Ügyészség. A vádirat szerint egyikük tavaly december 19-én Kisszállás térségében egy személyszállításra alkalmatlan teherautó rakterébe vett fel hatvan szír és afgán határsértőt. A gépkocsi szellőzés nélküli rakterében nem voltak ülések, sem víz és élelmiszer, az ajtaját pedig belülről ki sem lehetett nyitni.

A másik férfi személyautóval úgynevezett előfutóként hajtott a teherautó előtt az M5-ös autópályán. Az embertelen körülmények között utazó illegális bevándorlók Kecskemét térségében dörömbölni kezdtek, mivel elfogyott a raktérben a levegő.

Az embercsempészek letértek a sztrádáról, Lajosmizsén megálltak és kiengedték utasaikat, akik szétszéledtek a városban, majd a teherautót hátrahagyva az előfutó autóval elmenekültek.

A rendőrök a határsértőket a helyszínen, a két szerb férfit pedig később Mórahalmon fogták el.

Az ügyészség a két sofőrt sanyargatással elkövetett embercsempészéssel vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint a kiutasításukat kérte a Kecskeméti Járásbíróságtól.

illegális bevándorlás
vádemelés
embercsempész
Magyarország

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.