Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A helyiek attól tartanak, hogy nem sokáig lesz nyugalom a makkhetesi erdőben

2022.07.04
15:20
2022.07.04
21:02
Forrás
Pannon RTV
A szombati migránsleszámolásnak hivatalosan egy halálos áldozata van, de a nem hivatalos információk lényegesen több halottról szólnak.

Nem sokáig lesz nyugalom a makkhetesi erdőben - vélik a környéken élő szabadkai polgárok. Szerintük a rendőrök hiába szállították el onnan a migránsokat a szombati lövöldözés után, az illegális bevándorlók újabb csoportjai ismét megjelentek a városrészben. A migránsok kitartóak, folyamatosan próbálnak átjutni a szerb-magyar határon.

Pannon RTV

Kapacitásán felül üzemel a migránsok számára kialakított befogadóközpont Szabadkán. A makkhetesi erdőben történt lövöldözés után sok illegális bevándorló félti az életét. Az erdő helyett most itt húzzák meg magukat, de csak napközben. Éjszakánként folyamatosan próbálkoznak átszökni a szerb-magyar határon. Az utaztatásban a taxisok segítenek. „Én afganisztáni vagyok. A barátaim pedig indiaiak, pakisztániak és afgánok. Mindannyian Európába megyünk, Franciaországba, Németországba vagy Ausztriába. Mindenki oda megy.”

Pannon RTV

A makkhetesi erdő közvetlen szomszédságában élő Katančić Stevan szerint az elmúlt időszakban egyre csak nőtt a fák között bujkáló migránsok száma. A lövöldözés hosszú órákon át tartott - mesélte a férfi. „A rendőrök korrektek voltak. Szépen megállítottak bennünket, hogy ne menjünk arra ki az erdő felé. Mindenkit megállítottak, hogy ne menjenek arra, amíg be nem fejezik a munkát.”

Pannon RTV

Hogy meddig maradhat nyugodt a szabadkai makkhetesi erdő környéke, azt nem tudni. A helyiek szerint valószínűleg nem sokáig. Dragaš Momir: „Beszéltem a rendőrökkel. Azt mondták, hogy elviszik őket, de fél óra vagy egy óra és már megint itt vannak. A taxisok is benne vannak ebben, és nagyon jó pénzt keresnek. Nem mondom, hogy ne keressenek, de meg kellett volna ezt állítani.”

Pannon RTV

A szombati migránsleszámolás legsúlyosabb sérültjét, egy 16 éves lányt Szabadkáról átszállították Újvidékre, eszméletlen állapotban van továbbra is és gépek tartják életben.

makkhetesi erdő
lövöldözés
migráns
illegális bevándorlás

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.