Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A helyiek attól tartanak, hogy nem sokáig lesz nyugalom a makkhetesi erdőben

2022.07.04
15:20
2022.07.04
21:02
Forrás
Pannon RTV
A szombati migránsleszámolásnak hivatalosan egy halálos áldozata van, de a nem hivatalos információk lényegesen több halottról szólnak.

Nem sokáig lesz nyugalom a makkhetesi erdőben - vélik a környéken élő szabadkai polgárok. Szerintük a rendőrök hiába szállították el onnan a migránsokat a szombati lövöldözés után, az illegális bevándorlók újabb csoportjai ismét megjelentek a városrészben. A migránsok kitartóak, folyamatosan próbálnak átjutni a szerb-magyar határon.

Kapacitásán felül üzemel a migránsok számára kialakított befogadóközpont Szabadkán. A makkhetesi erdőben történt lövöldözés után sok illegális bevándorló félti az életét. Az erdő helyett most itt húzzák meg magukat, de csak napközben. Éjszakánként folyamatosan próbálkoznak átszökni a szerb-magyar határon. Az utaztatásban a taxisok segítenek. „Én afganisztáni vagyok. A barátaim pedig indiaiak, pakisztániak és afgánok. Mindannyian Európába megyünk, Franciaországba, Németországba vagy Ausztriába. Mindenki oda megy.”

A makkhetesi erdő közvetlen szomszédságában élő Katančić Stevan szerint az elmúlt időszakban egyre csak nőtt a fák között bujkáló migránsok száma. A lövöldözés hosszú órákon át tartott - mesélte a férfi. „A rendőrök korrektek voltak. Szépen megállítottak bennünket, hogy ne menjünk arra ki az erdő felé. Mindenkit megállítottak, hogy ne menjenek arra, amíg be nem fejezik a munkát.”

Hogy meddig maradhat nyugodt a szabadkai makkhetesi erdő környéke, azt nem tudni. A helyiek szerint valószínűleg nem sokáig. Dragaš Momir: „Beszéltem a rendőrökkel. Azt mondták, hogy elviszik őket, de fél óra vagy egy óra és már megint itt vannak. A taxisok is benne vannak ebben, és nagyon jó pénzt keresnek. Nem mondom, hogy ne keressenek, de meg kellett volna ezt állítani.”

A szombati migránsleszámolás legsúlyosabb sérültjét, egy 16 éves lányt Szabadkáról átszállították Újvidékre, eszméletlen állapotban van továbbra is és gépek tartják életben.

makkhetesi erdő
lövöldözés
migráns
illegális bevándorlás

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű