Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Jorge Saenz

Hét erősen bomlott holttestet találtak Paraguayban egy Szerbiából származó konténerben

2020-10-24
07:08
2020-10-24
17:10
Forrás
Szerbiai RTV
A hét marokkói felnőtt személy holttestét tartalmazó műtrágyakonténertjúlius 21-én indították útjára Szerbiából és a hét elején érkezett meg Paraguayba, az egyik folyami kikötőbe Argentínán keresztül.

A testeket pénteken fedezték fel, amikor a trágyát megrendelő cég menedzsere kinyitotta a konténert – írja a Reuters.

Az áldozatok valamennyien felnőtt korúak. Kettejüknél megtalálták a dokumentumaikat, amelyek szerint Marokkóból származnak. Emellett találtak náluk egy szerbiai taxiszámlát is. Az illetékesek szerint ebből lehet arra következtetni, hogy Szerbiában szálltak be a konténerbe.

A testek mellett kekszek, palackozott víz és konzervek is voltak, amelyek három napra elegendő élelmet jelentettek a számukra.

Az illetékesek beszámoltak arról is, hogy a szétbomlott testekből mára már csak a körmök és a hajmaradványok maradtak. Vizsgálják a konténer útvonalát, valamint a holttestek mellett talált mobiltelefonokat.

A dél-amerikai Paraguay Szerbiával és Marokkóval is felveszi a kapcsolatot, hogy megállapítsák az áldozatok kilétét.

migráns
Paraguay
Szerbia
Marokkó
műtrágyatartály
holttest

Most

12:20, Frissítve: 12:35

Orbán: Közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk

Szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk - mondta a magyar miniszterelnök, aki a leendő támogatásokról is szólt.
12:08, Frissítve: 12:28

Ferenc pápával találkozott Azbej Tristan Moszulban

Azbej Tristan, a magyar Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítésért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a meghívott vendégek közül elsőként találkozott Ferenc pápával a katolikus egyházfő moszuli látogatásán.

Népszerű

Újabb szigorítások hétvégére

Döntött a szerbiai válságtörzs, szigorítások várnak ránk a hétvégén a koronavírus gyors terjedése miatt. Szombat déltől hétfő reggel 6 óráig csaknem minden bezár az országban. Az új intézkedéseket a Szerb Kormány is jóváhagyta.