Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Jorge Saenz

Hét erősen bomlott holttestet találtak Paraguayban egy Szerbiából származó konténerben

2020-10-24
07:08
2020-10-24
17:10
Forrás
Szerbiai RTV
A hét marokkói felnőtt személy holttestét tartalmazó műtrágyakonténertjúlius 21-én indították útjára Szerbiából és a hét elején érkezett meg Paraguayba, az egyik folyami kikötőbe Argentínán keresztül.

A testeket pénteken fedezték fel, amikor a trágyát megrendelő cég menedzsere kinyitotta a konténert – írja a Reuters.

Az áldozatok valamennyien felnőtt korúak. Kettejüknél megtalálták a dokumentumaikat, amelyek szerint Marokkóból származnak. Emellett találtak náluk egy szerbiai taxiszámlát is. Az illetékesek szerint ebből lehet arra következtetni, hogy Szerbiában szálltak be a konténerbe.

A testek mellett kekszek, palackozott víz és konzervek is voltak, amelyek három napra elegendő élelmet jelentettek a számukra.

Az illetékesek beszámoltak arról is, hogy a szétbomlott testekből mára már csak a körmök és a hajmaradványok maradtak. Vizsgálják a konténer útvonalát, valamint a holttestek mellett talált mobiltelefonokat.

A dél-amerikai Paraguay Szerbiával és Marokkóval is felveszi a kapcsolatot, hogy megállapítsák az áldozatok kilétét.

migráns
Paraguay
Szerbia
Marokkó
műtrágyatartály
holttest

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.