Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Hiába a nagyszabású rendőri akció, a migránsok elkezdtek visszaszivárogni Horgosra

2022.11.26
16:44
2022.11.26
18:06
Forrás
Pannon RTV
Hat sérültje van a csütörtök esti horgosi lövöldözésnek. Az ezt követő nagyszabású akcióban több mint ezer migránst szállítottak el a hatóság emberei a faluból és a környező tanyákról - az információt a szerb rendőrség erősítette meg.

A helyiek elégedettek a rendőrség intézkedésével, de attól félnek, hogy Horgoson nem lesz tartós a nyugalom, hiszen az illegális bevándorlók már is elkezdtek visszaszivárogni a faluba.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Automata fegyverekkel lövöldöztek a migránsok csütörtök este Horgos központjában, a felvételeket egy helyi polgár örökítette meg mobiltelefonján. Egy biztonsági kamera felvételén pedig a felfegyverkezett migránsok egy nagyobb csoportja volt látható. Vélhetően embercsempész bandák közötti leszámolás történhetett. A hivatalos adatok szerint hatan sérültek meg a tűzpárbajban.

Dragan Vasiljević, a szerb rendőrség segédigazgatója: „Hat személy jelentkezett a Szabadkai Közkórházban sérülésekkel, ők rendőri őrizet alatt vannak. A rendőrség intenzíven dolgozik a bűncselekmény elkövetőinek felkutatásán.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A falubeliek örülnek, hogy elszállították az illegális bevándorlókat, de attól tartanak, hogy a nyugalom nem lesz tartós Horgoson.

Urbán Rozália: „Nem sokat segítette, mert higgye el, hogy holnapután kétszer ennyien visszatérnek. És a taxisokat is nagyon meg kellene büntetni. Én tudom, hogy mindenki pénzből él, de ne másnak a kárán.”

Szalai József: „A horgosiak élete nagyon el van nyomva a migrációval, már évek óta. Akárkihez fordultunk, azt mondták, hogy nem hozzájuk tartozik. Volt egy gyűlés, kicsit megmozdult a helyzet, de azt hiszem, hogy rövid idő múlva újra ez lesz, mert ezek vissza fognak mind jönni. Én nem értem, elviszik Preševoba őket, állítólag évek óta oda viszik őket, hogy miért nem lehet ott nekik egy bekerített helyet biztosítani, ahonnan nem jössz ki.”

Granc Erzsébet: „Többször elvitték már őket a faluból, kitisztították a falut, de néhány napra rá újra itt voltak. Valahonnan kiszabadulnak, vagy újak jönnek. Inkább újak jönnek, azokat kellene lestoppolni valahol délen, vagy hogy arról a hajóról nem megengedni, hogy leszálljanak. Ez már kriminális, ahogy a bácsi is mondta az előbb, este nem merünk kimenni.”

A falubeliek félelmei pedig nem alaptalanok, hiszen a migránsok szépen lassan már el is kezdtek visszaszivárogni Horgosra. Az egyik szomszédos tanyán is újabb tábortüzek mellett próbálják átvészelni a hideget, majd az éj leple alatt innen próbálnak meg átjutni a néhány száz méterre húzódó szerb-magyar határon.

Horgos
lövöldözés
migráns

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.