Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Denis Paquin

Holnap hoznak ítéletet Radovan Karadžić ügyében

2019-03-19
20:49
Forrás
Pannon RTV
Holnap hozzák meg Radovan Karadžić a Boszniai Szerb Köztársaság volt elnökének másodfokú ítéletét Hágában.

Az elsőfokú ítélet szerint Radovan Karadžićot 40 éves börtönbüntetésre ítélték, ám az ügyészség és a védelem is fellebbezést nyújtott be. Goran Petronijević, a volt elnök ügyvédje kijelentette, Radovan Karadžić felmentését várják a vádirat minden pontjában. Ugyanakkor az ügyészség az ítélet szigorításában bízik. Amennyiben Karadžić bűnösnek minősülne a vádirat első pontja szerint is, vagyis a népirtás pontjában, akkor életfogytiglani büntetést is kaphat.

radovan karadzic

Most

11:25, Frissítve: 11:31

Megjelent az Északi-sarkon a műanyag szemét

Kutatók több területen is, így Bajorországban, Brémában, Helgoland szigetén, a Svájci Alpokban és az Északi-sark térségében gyűjtött hómintákban találtak mikroműanyagot.
09:57, Frissítve: 10:03

Akiknek szenvedélyük az utazás

Közel kilencszáz helyen járt a világon eddig az utazási világrekorder. Az amerikai származású Robert Bonifas pontosan 864 célállomáson fordult meg, ahol számtalan kalandos élménnyel gazdagodott.
09:48

Viharos, esős őszre készülhetünk

Nem lesz nyugodt és stabil az időjárás ősszel a Balkánon. Az AccuWeather előrejelzése szerint szeptembertől heves viharok, zivatarok lehetnek, hasonlóak, mint amilyenek nyáron is előfordultak.
08:04

Öngyilkos merénylet egy kabuli esküvőn

Hatvanhárom halálos áldozata és több mint száznyolcvan sebesültje van annak az öngyilkos merényletnek, melyet vasárnapra virradóra követtek el Kabulban egy esküvőn – közölték afgán hatósági források.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.