Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A horgosi incidens hátterében a szervezett bűnözés áll

2022.11.27
14:11
2022.11.27
16:22
Forrás
Pannon RTV
A horgosi incidens hátterében a szervezett bűnözés áll - nyilatkozta Radoš Đurović.

A Menekülteket Segítő Központ igazgatója hozzátette, Szerbia különösen érintett a migrációs válság által, azért mert közvetlenül a schengeni határok előtt elhelyezkedő ország, ugyanakkor, mint mondja, Magyarország is napi rendszerességgel küld vissza az országba 500-1000 illegális bevándorlót. Szavai szerint a horgosi eset tulajdonképpen bűnözői csoportok közötti összetűzés volt. E csoportok pedig helyi, és regionális gyökerekkel rendelkeznek.

Radoš Đurović, igazgató, Menekülteket Segítő Központ: „Ezek a láncolatok eléggé összetettek. Tulajdonképpen nem személyekről, hanem teljes hálózatokról beszélünk. Az a probléma, hogy ezek a láncolatok fejlődnek. Különböző szintek vannak a szervezett bűnözői csoportokon belül. Azoktól kezdve, akik a logisztikával foglalkoznak, azokon át, akik embereket toboroznak, - a menekülteket, akik ebben az esetben áldozatok - azokig, akik vezetik ezeket az összetett csempészakciókat. Emlékeztetnék, hogy a legtöbbször soha nem lesznek meg azok, akik az akciókat vezetik, hanem ezek igazából a bűnszervezetek legalsóbb rétegének összetűzései. Tehát, a migránsok a helyüket megkapják az egyes szervezett bűnözőktől a terepen, hogy hol kell újabb áldozatokat toborozniuk, és átjuttatniuk a határon, vagy más csempészéssel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtanak nekik. Pontosan ezek azok a csoportok, amelyek azért, hogy felszabadítsanak egyes területeket - ahol újabb csoportokat tudnak toborozni - összetűzésbe keverednek egymással, és ezek gyakran erőszakos cselekményekké válnak.”

Horgos
incidens
szervezett bűnözés
migráns
lövöldözés

Most

10:21

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.
20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.