Ugrás a tartalomra
Tanjug/Kyodo News via AP

Húsznál több embert ölt meg egy gyújtogató Japánban

2019-07-18
12:44
Forrás
index.hu
Több mint 20 ember halt meg ma Japánban és legalább 38-an megsérültek abban a tűzben, amelyet egy ámokfutó okozott Kiotó egyik filmstúdiójában.

A férfi a több animesorozat készítőjeként ismert Kyoto Animation japán stúdióba helyi idő szerint délelőtt 10 után rontott be, és ott gyúlékony anyagot, vélhetően benzint locsolt szét, és meggyújtotta, miközben azt kiabálta, „Halál rátok!”

Foto: Tanjug/Kyodo News via AP

A háromszintes épületben ekkor hetven ember volt. Még mindig vannak eltűntek, így nem kizárt, hogy az áldozatok száma még nőni fog. A felvételek alapján az épület szinte teljesen kiégett.

Az épületben többen bennrekedtek, a városi tűzoltóság szóvivője elmondta, mindent megtesznek a bent lévők kimentéséért, akik közül többen már eszméletüket is veszthették. Szemtanúk elmondása szerint robbanás is hallató volt az épületben és a tűz rendkívül gyorsan terjedt.

Foto: Tanjug/Kyodo News via AP

A 41 éves elkövető is kórházba került, őt őrizetbe is vették. A támadás oka egyelőre ismeretlen, annyit tudni, hogy a férfi nem volt a Kyoto Animation dolgozója, és semmilyen kapcsolatban nem állt a stúdióval.
A merénylő megpróbált elmenekülni a helyszínről, de véres lábnyomokat hagyva összeesett, úton a közeli vasútállomás felé.

A Japánban animesorozatairól népszerű stúdió megsegítésére már gyűjtés indult, a közösségi oldalon egy óra alatt 50 ezer dollár gyűlt össze.

gyújtogatás
gyújtogató
Japán
Kiotó
animesorozat
tűz
halálos áldozatok

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.