Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Idén 9 gyermek vesztette életét közúti balesetben Szerbiában

2019.10.03
14:33
2019.10.03
14:40
Forrás
Telegraf
A vezetők 60%-a használja rendeltetésszerűen a gyermeküléseket.

Az előző évben 12, idén 9 gyermek vesztette életét közúti balesetben Szerbia területén. Tavaly 546 ember halt meg az utakon, még ez a szám idén augusztus végig elérte a 348-at. A Közlekedésbiztonsági Ügynökség szemináriumot tartott Kopaonikon, ahol esettanulmányt mutattak be. Céljuk, hogy jövőre csökkentsék a halálos kimenetelű balesetek számát. A legtöbb baleset a nyári hónapokban történik. Ezek nagy része megelőzhető lenne, hiszen emberi mulasztás miatt következik be.

Az elülső üléseken az emberek 83, míg a hátsón csak 12%-a köti be magát. A vezetők 60%-a használja rendeltetés szerűen a gyermeküléseket. A figyelmetlenség mellett gyakran balesetet okoz a gyorshajtás, ittas vezetés, úthibák és a mobiltelefon használata. Az esetek csak nagyon kis százalékában következik be végzetes kimenetelű baleset gyalogosok hibájából.

szerencsétlenség
gyermek
sofőr
gyerekülés

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű