Ugrás a tartalomra
VMDK

Ilonafalu helységnévtábláját rongálták meg

2020-10-23
12:31
Forrás
Közlemény
Lefestették a magyar nyelvű feliratot Ilonafalu településtábláján - hívja fel a figyelmet a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége.

Mint írják, a legerélyesebben elítélik a rongálást. Hozzáteszik, követelik a rendőrségtől és az ügyészségtől, hogy vizsgálják ki az esetet, kerítsék kézre az elkövetőket és példás büntetésben részesítsék őket. Azt írják továbbá, hogy minden jogi és politikai lépést megtesznek az ilyen és ehhez hasonló esetek felszámolása érdekében.

Ilonafalu
Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.