Ugrás a tartalomra
Tartományi Természetvédelmi Intézet

Irtotta az erdőt a Fruška Gorán, megbüntették

2020-09-30
13:13
2020-09-30
13:22
Forrás
Közlemény
Az erdőirtás tilos a természetvédelmi előírások szerint a Fruška Gorán, mert fennáll a természetes egyensúly felborításának veszélye, amivel akár el is tűnhetnek egyes védett fajok.

250 ezer dináros bírságot rótt ki az Újvidéki Szabálysértési Bíróság egy szolnoki (žarkovaci) férfira jogtalan erdőirtásért a Fruška Gora Nemzeti Parkban. A ruma községbeli vádlott a 2018/2019-es őszi-tavaszi időszakban az elsőfokú védettség alatt álló, a Vörös-bérc és Belcsény között elhelyezkedő Ravni breg területén végzett favágást.

Ezen a helyen található az egyik utolsó ilyen fajta magyar tölgy és csertölgy erdei közösség a Fruška Gorán és Vajdaságban. A természetvédelmi előírások megszegésével fennáll a természetes egyensúly felborításának veszélye, ami érzékeny és védett fajok eltűnéséhez vezethet.

erdőirtás
Fruška Gora
büntetés
bírság
védett faj
bíróság
Tartományi Természetvédelmi Intézet

Most

19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.