Ugrás a tartalomra
MTI/Krizsán Csaba

Ítélet született az iszapömlés ügyében

2019-12-13
13:53
Forrás
MTI
Súlyosbított ítélet született a magyarországi Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap másodfokon újratárgyalt ügyében.

A Győri Ítélőtábla B. Zoltánt, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. egykori vezérigazgatóját négy év, D. Józsefet, a cég egykori műszaki igazgatóját három év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte közveszélyokozás és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt. A többi vádlott felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést kapott. A katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház pedig lakhatatlanná vált.

iszap
iszapömlés
ítélet
börtönbüntetés
Magyarország

Most

18:20

Gazdák, figyelem!

IPARD forrásokkal kapcsolatos rendeletek születtek a szerb kormány ülésén. Jó hír a hízómarha-tenyésztőknek: támogatást kaphatnak.
17:33, Frissítve: 17:44

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.