Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Itt a tárca, hol a tárca?

2021.08.18
12:26
2021.08.18
17:10
Forrás
Pannon RTV
Egyre gyakoribb a pénztárcalopás a szabadkai Tejpiacon - panaszkodnak az árusok és a vásárlók is.

A megkérdezettek szerint főképp kamaszkorú gyerekek az elkövetők, akik akár másodpercek alatt elemelik a polgárok értékeit. Legyünk körültekintőbbek, vigyázzunk értékeinkre!

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Elegendő egy pillanatnyi figyelmetlenség, és máris pénztárca nélkül maradunk. Bár a hatóság és a biztonsági őrök folyamatosan figyelik a szabadkai Tejpiac környékét, mégis gyakori a pénztárcalopás.

Kunszt Ilona, Szabadka: „Mennek az idős asszonyok után, meg a fiatalok után is. Csak nyúlnak bele a táskába, még a farzsebből is kiveszik a pénztárcákat.”

Bellér Eszter, Szabadka: „Múlt évben hallottam, hogy több gyerek, kamaszkorú gyerekek közrefognak személyeket, beszéltetik, és akinek hátul van a táskája, azt sajnos kirabolják.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Olyan tolvajok is akadnak, akik az ellopott pénztárcákat a legközelebbi postaládába dobják be, hogy a személyes iratok legalább megkerülhessenek. Ha az áldozatnak szerencsétlenségében legalább egy kis szerencséje is van, később átveheti tárcáját a kettes postán, a korcsolyapálya közelében. Kalász Ilona, Szabadka: „Betettem a táskába, vagyis a táskára rátettem a pénztárcát. Megfordultam, mentem volna a bicikliért, abban a pillanatban hátulról valaki mögöttem volt. Nem tudom ki. Mire megfordultam, látom, hogy nincs a pénztárca a tetején.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Terényi Árpádot kedden rabolták ki a szabadkai Tejpiacon. Amint észrevette, rögtön letiltotta bankkártyáját, majd értesítette a hatóságokat. Most abban reménykedik, hogy valaki megtalálja a pénztárcáját, hogy legalább az iratait visszakaphassa. „Tegnap a délelőtt folyamán a Tejpiacra mentem vásárolni. Az első vásárlásnál vettem észre, hogy már nincs a zsebemben a pénztárcám, pánikba estem. Visszamentem abba az üzletbe, ahol vásároltam utoljára, ahol tudtam, hogy még nálam volt. Rájöttem, hogy csak a piacon történhetett ez a probléma. Kizsebeltek.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

De nem csak a Tejpiacon fordulnak elő lopások, hanem a város központjában is. Kopilović Ivannak a Strossmayer utcában emelték el a tárcáját. „Bementem, hogy vegyek egy esernyőt, itt van, akkor még megvolt a buksza. Kijöttem, esett az eső, az esernyőt kinyitottam, elmentem a buszra, nincs buksza. Igazolvány, betegkönyv, nyugdíjkártya, a patikában, ami volt, a hűségkártya, semmi. Minden eltűnt, kész.”

Fontos, hogy mindig olyan helyen tartsuk értékeinket, ahol nincsenek szem előtt. A táskánkat ne hagyjuk nyitva, és a farzsebünkben se hordjuk a tárcánkat, ellenkező esetben könnyen a tolvajok áldozataivá válhatunk. Ha eltulajdonítják személyes iratainkat, mielőbb értesítsük a hatóságokat.

lopás
zsebtolvaj
tolvaj
Szabadka
Tejpiac
pénztárca

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.