Ugrás a tartalomra
Tanjug/Scanpix via AP/Liselotte Sabroe

Jogerős az ítélet a dán tengeralattjárós gyilkos ellen

2018.09.26
17:24
Forrás
Euronews
Jogerősen is életfogytiglanra ítélték a dán tengeralattjárós gyilkost. Peter Madsen autodidakta feltaláló áldozata Kim Wall újságíró volt.

A nőt előbb felcsalta a saját fejlesztésű tengeralattjárójára, ott szexuálisan bántalmazta, majd brutálisan kivégezte, feldarabolta és a tengerbe dobta. Az eset tavaly nyáron történt, az év talán legbizarrabb emberölési ügyeként tartja nyilván a sajtó. Áprilisban hoztak Madsen ellen ítéletet, és mivel nem fellebbezett a bűnösségét kimondó határozat ellen, a dán bíróság korábbi ítélete jogerős lett.

Dánia
ítélet
életfogytiglan

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.