Ugrás a tartalomra
Pixabay

Jogerősen felmentették Legiját és a szerb különleges egység többi egykori tagját

2019-06-25
16:37
2019-06-25
16:44
Forrás
Vajdasági RTV
A fellebbviteli bíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, miszerint a szerb különleges egység tagjai nem terhelhetőek a 2001-es felkelésért.

A belgrádi Különleges Bíróság tavaly elsőfokú ítéletével mentette fel Milorad Ulemek Legiját, Zvezdan Jovanovićot és a szerb különleges egység többi egykori tagját. A vád szerint 2001-ben fegyveres felkelést hajtottak végre, megtagadták a parancsot, megszakították a kapcsolatot a felettesükkel, nem tettek eleget a belügyminiszter és Zoran Đinđić akkori miniszterelnök utasításának, hogy szüntessék be a felkelést. Az egység tagjai harci járművekkel és felfegyverzett személyekkel kétszer is lezárták az autópályát azt követelve, hogy váltsák le Dušan Mihajlović akkori belügyminisztert, Goran Petrovićot, az állambiztonság vezetőjét és annak helyettesét.

A fellebbviteli bíróság most jogerősen felmentette a szerb különleges egység tagjait a felkelés vádja alól.

Milorad Ulemek Legija
bíróság

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:50

Az igazi 007-es ügynök

A titkos ügynök általában észrevétlenül, titokban végzi munkáját. Egyetlen világhírű ügynök tevékenységét ismeri szinte mindenki, ez pedig James Bond.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.