Ugrás a tartalomra
Pixabay

Jogerősen felmentették Legiját és a szerb különleges egység többi egykori tagját

2019-06-25
16:37
2019-06-25
16:44
Forrás
Vajdasági RTV
A fellebbviteli bíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, miszerint a szerb különleges egység tagjai nem terhelhetőek a 2001-es felkelésért.

A belgrádi Különleges Bíróság tavaly elsőfokú ítéletével mentette fel Milorad Ulemek Legiját, Zvezdan Jovanovićot és a szerb különleges egység többi egykori tagját. A vád szerint 2001-ben fegyveres felkelést hajtottak végre, megtagadták a parancsot, megszakították a kapcsolatot a felettesükkel, nem tettek eleget a belügyminiszter és Zoran Đinđić akkori miniszterelnök utasításának, hogy szüntessék be a felkelést. Az egység tagjai harci járművekkel és felfegyverzett személyekkel kétszer is lezárták az autópályát azt követelve, hogy váltsák le Dušan Mihajlović akkori belügyminisztert, Goran Petrovićot, az állambiztonság vezetőjét és annak helyettesét.

A fellebbviteli bíróság most jogerősen felmentette a szerb különleges egység tagjait a felkelés vádja alól.

Milorad Ulemek Legija
bíróság

Most

20:39, Frissítve: 20:46

Szijjártó Péter: Megvédjük határainkat!

Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait - jelentette ki Szijjártó Péter.
18:52, Frissítve: 19:00

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban, a legjelentősebb a főváros közelében. Pénteken szerte az országból érkeztek hírek a felcsapó lángokról, az utóbbi 24 órában pedig 80 esetet jelentettek.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.