Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kaptárlopás Martonos és Horgos között

2020-08-02
11:43
2020-08-02
15:45
Forrás
Pannon RTV
5 kaptárt és azzal együtt 5 méhcsaládot loptak el a Martonos és Horgos közötti termőföldek határából. Martonos környékén már korábban is előfordult, hogy kaptárakat és méheket loptak.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Most Lepár Nándor, méhészt érte tetemes kár. Nándor és családja több mint negyven éve foglalkozik méhészettel, de ilyen mértékű kaptárlopás még nem történt a gazdaságában. A most eltulajdonított méhek és kaptárak, valamint a bennük lévő méz összértéke megközelítőleg 700 euró értékű. Egyedi kaptárakat is elvittek, amelyeket saját maga készített.

„Háromnak különleges ismertetőjele van, mivel azokat a fajta kaptárakat én csináltam és mindegyiknek a széle el van szegve egy két centis léccel. A színét lehet, hogy megváltoztatja az illető, mert volt itt sötétbarnás meg világoskék. A kaptárak több színűek voltak, de arról fel lehet ismerni, hogy a négy sarkán  és a fiók alján is szegés van.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A méhész elmondása szerint korábban a migránsok is okoztak már kárt neki, viszont akkor csak a mézet szedték ki a kaptárakból, most viszont a méhek és kaptárak is eltűntek. A gazda bejelentést tett a rendőrségen, gyanúja szerint hozzáértő lophatta meg, mivel csak a legújabb kaptáraknak kelt lába és szakszerűen szerelték le azokat a tartóeszközről, amiket azután utánfutóval és autóval szállíthattak el.

„A méheket az egyszerű laikusok ilyenkor nem bántják és nem fog nekiállni egy laikus, nem hozzáértő személy méhet lopni. Bejelentettük a kárunkat a rendőrségen, sajnos nagyon pici a valószínűsége, hogy megtaláljuk őket, vagy megtalálják őket, mivel ezt bárhova be lehet pakolni, mivel nagy most a zöld tömeg, a kukorica, a napraforgó, a régi tanyák, elhagyatott tanyák be vannak zöldülve és beteheti bárki bárhova és onnan nem kerül elő.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Lepár Nándor kaptárai a Magyarkanizsát és Horgost összekötő főútról is szépen látszódnak és a termelő arra kéri a helyi lakosokat, hogy aki szerdán este vagy csütörtökön napközben látott valakit ezen az úton méheket szállítani, az haladéktalanul értesítse a magyarkanizsai Méhész Egyesületet.

méh
kaptár
lopás

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:59

Letartóztatásban marad Navalnij

További 30 napra előzetes letartóztatásban marad Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető. Sikkasztással vádolják a hatóságok, de Navalnij követői szerint ez koholt vád.
21:25

Kína szankciókkal sújtott 28 amerikait

A kínai vezetés szankciókkal sújtott 28 amerikai állampolgárt, köztük Mike Pompeo volt külügyminisztert olyan tevékenységek miatt, amik Peking szerint súlyos beavatkozást jelentettek Kína belügyeibe.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.