Ugrás a tartalomra
Tanjug/Ti-Press/Keystone via AP

Késelt egy nő Svájcban

2020-11-24
21:45
Forrás
hirado.hu
Terrorista indíttatású támadás gyanúja miatt indított nyomozást a svájci főügyészség egy késelés miatt, amely kedden történt a déli Lugano városában.
Tanjug/Ti-Press/Keystone via AP

Több emberen elkövetett feltételezett terrorista indíttatású támadás helyszínévé vált egy luganói áruház – közölte a svájci vádhatóság. A rendőrség közlése szerint egy 28 éves svájci nő támadt késsel két másik nőre az üzletben. Az elkövető torkon ragadta egyik áldozatát, egy lap szerint fojtogatni kezdte, míg a másikat késsel megsebesítette. Az egyik áldozat súlyos, de nem életveszélyes sebesülést szenvedett, míg a másik csak könnyebben sérült meg. 

Mint arról a France17 is beszámol, a terrorista indítékot a rendőrség nem tartja kizártnak. A rendvédelmi szervek szerint a tettest, aki egy luganói lakos, őrizetbe vették. A rendőrség most abba az irányba nyomoz, hogy a nő állítólag szimpatizált az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel. A ticinói rendőrfőnök szerint az elkövető ismert volt a hatóságok előtt. 

késelés
Svájc
Lugano
terrorizmus

Most

19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.
19:02, Frissítve: 19:13

Naponta több mint száz embert oltanak be Topolyán

Egyelőre a topolyai egészségház általános osztályán kialakított két oltóponton történik az oltás, de már dolgoznak azon, hogy a bácskossuthfalvi és a gunarasi kijelölt oltópontot is előkészítsék és felszereljék.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.