Ugrás a tartalomra
Tanjug/Ti-Press/Keystone via AP

Késelt egy nő Svájcban

2020.11.24
21:45
Forrás
hirado.hu
Terrorista indíttatású támadás gyanúja miatt indított nyomozást a svájci főügyészség egy késelés miatt, amely kedden történt a déli Lugano városában.
Tanjug/Ti-Press/Keystone via AP

Több emberen elkövetett feltételezett terrorista indíttatású támadás helyszínévé vált egy luganói áruház – közölte a svájci vádhatóság. A rendőrség közlése szerint egy 28 éves svájci nő támadt késsel két másik nőre az üzletben. Az elkövető torkon ragadta egyik áldozatát, egy lap szerint fojtogatni kezdte, míg a másikat késsel megsebesítette. Az egyik áldozat súlyos, de nem életveszélyes sebesülést szenvedett, míg a másik csak könnyebben sérült meg. 

Mint arról a France17 is beszámol, a terrorista indítékot a rendőrség nem tartja kizártnak. A rendvédelmi szervek szerint a tettest, aki egy luganói lakos, őrizetbe vették. A rendőrség most abba az irányba nyomoz, hogy a nő állítólag szimpatizált az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel. A ticinói rendőrfőnök szerint az elkövető ismert volt a hatóságok előtt. 

késelés
Svájc
Lugano
terrorizmus

Most

08:20, Frissítve: 10:08

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.