Ugrás a tartalomra
Korábbi felvétel: Pannon RTV/Juhász Gábor

Két napja keresnek egy zentagunarasi férfit

2019-09-18
14:13
2019-09-18
19:41
Forrás
Pannon RTV
A férfi a Bácskossuthfalva és Krivaja közötti mesterséges tóba ugrott bele hétfőn, a kora délutáni órákban.

Az ötvenéves férfi egy horgászhelyről próbálta meg átúszni a mesterséges tavat, ám az iszapos vízben elmerült. Társai hiába próbáltak segíteni rajta, már nem találták meg. Azóta nagy erőkkel keresi az eltűnt férfit a rendőrség, valamint a bácskossuthfalvi önkéntes és hivatásos tűzoltók is, de eddig nem találták meg.

Nagy János hétfőn délelőtt látta a tónál horgászó társaságot. „Megkérdeztem, hogy hova valósiak. Azt mondták orahovóiak. A focicsapatról is beszéltünk egy kicsit. Én végül visszajöttem, és délután hallom, hogy valaki belefulladt a vízbe lent a gáton. Nekem mindjárt ők jutottak eszembe. Amikor lejöttem, észre vettem, hogy egyikőjük hiányzik” - mesélte a krivajai sporthorgász.

A helyiek elmondása szerint a zentagunarasi H.Gy. át akarta úszni a tavat. Nebojša Grgić tegnap a szemtanúkkal is találkozott, akikkel a fulladás részleteiről is beszélt. „Körülbelül 50-60 méterre ettől a parttól először lemerült, majd feljött, majd még egyszer. Harmadik alkalommal már nem is kiáltott segítségért. Szívbeteg volt, így az is lehet, hogy a szíve felmondta a szolgálatot” - feltételezi a terület korábbi halőre.

A bácskossuthfalvi tűzoltók hétfőn kora délután kaptak riasztást az esetről. Azonnal a helyszínre vonultak - mondta Nagy Simon, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke: „Rövid időn belül két csónakkal kezdtük meg a keresést. Hétfőn sötétedésig kerestük. Sajnos nem találtuk meg. A keresést nagyon megnehezíti, hogy a víz nem áttetsző. 10-20 centit lehet látni a vízben. A másik gond pedig az volt, hogy a szemtanúk nem tudták pontosan megmondani, hol is merült el az illető. Másnap világosodástól sötétedésig két csónakkal is kerestük, de nem sikerült megtalálni. Ekkor már halradarral is próbálkoztunk. Sajnos az sem vezetett eredményre.”

Az elmerült férfit azóta sem találták meg. Az eltűnt személy családja nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

zentagunarasi
férfi
eltűnt
mesterséges tó

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.