Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kigyulladt egy ház Topolyán, egy személy bennégett

2019-09-24
14:07
2019-09-24
16:36
Forrás
Novosti, Pannon RTV
A tűz átterjedt a mellette lévő ház tetőszerkezetére. A szomszéd felébredt, ő riasztotta a tűzoltókat.

Ma hajnalban történt a halálos kimenetelű tűzeset Topolyán. A feltételezések szerint egy családi ház udvarában felgyülemlett műanyaghulladék gyulladt ki. A tűzoltók öt perc alatt a helyszínre értek és megfékezték a lángok továbbterjedését. Az udvarban egy elszenesedett holttestre bukkantak.

A szomszédok elmondása szerint a házban sem víz, sem villanyáram nem volt. Az áldozat ugyanis egy ideje már súlyos beteg volt, és kerekesszékben élt. Nem hivatalos információk szerint egy égő cigaretta okozhatta a tüzet, hiszen az udvarban nagy mennyiségű hulladék volt felhalmozva.

A topolyai tűzoltókat kedd reggel 4 óra 50 perckor riasztották. A Šumadijai utca 5-ös számú ház udvarában csaptak fel a lángok. A tűzoltók öt perc alatt a helyszínre érkeztek, ekkor már a tetőszerkezet is égett, és a szomszédban lakó Kokrehel József portájára is átcsaptak a lángok. A gyors kivonulásnak köszönhetően azonban sikerült időben megakadályozni, hogy az ő háza is a tűz martalékává váljon.

A kigyulladt épület udvarában, közvetlenül a csukott kapu mellett megtalálták a tulajdonos, az 56 éves Dejan Papić holttestét. A férfi a feltételezések szerint az udvarban éjszakázott, mivel olyan gyenge volt, hogy a házába sem tudott bemenni, hajnalban ott gyújthatott rá - mesélte Kokrehel József, az áldozat közvetlen szomszédja. „Valószínűleg rágyújtott, és meggyulladhatott itt a sok nejlon, plasztika meg minden ott össze volt halmozva, és arra ébredtünk föl, hogy ég. Ez olyan hajnal fél 5, 5 óra felé történhetett, és akkor belekapott a házba, a nejlonokba, mindenbe. Az enyémnek elkapta a teraszrészét. A kapuban találták meg a tűzoltók, ott égett össze az ember.”

A férfinak állítólag nem volt semmilyen jövedelme, szívbetegsége miatt dolgozni sem bírt. A szomszédok több esetben értesítették már a szociális központot a helyzetről. „Ez emberi hiba a 21. században. Félig-meddig éhen hal valaki. Nagyon nehéz emberileg elviselni. Tehát én nem vagyok olyan, nincs módom, hogy én őt kosztoltam volna, mert nincs rá módom. Senkinek nem kell meghalni éhen. Ő már annyira leépült, csont és bőr volt, hogy nem tudott mozogni, azért volt az a tolószék, na erről szól a mese.”

Nem ez volt az első tűzeset volt ebben a házban. Néhány éve az épület központi-fűtés rendszere gyulladt ki, akkor nem történt katasztrófa. A mostani tűzesetet csak az áldozat két kutyája élte túl.

tűz
Topolya
halal
áldozat
bennégett

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.