Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Kigyulladt egy lélegeztetőgép Oroszországban – öt koronavírusos beteg halt meg

2020.05.12
20:58
2020.05.12
21:05
Forrás
nepszava, 24.hu
Szombaton Moszkvában volt tűz egy járványkórházban. Ott egy személy hunyt el a lángokban.

Tűz ütött ki egy orosz, szentpétervári járványkórház intenzív osztályán - közölte kedden a TASZSZ orosz hírügynökség.

Mind az öt áldozat lélegeztetőgépen volt. Feltételezések szerint a tűz egy túlterheltség miatt rövidzárlatos lélegeztetőgép miatt üthetett ki. A lángok 10 négyzetméteres területen pusztítottak, az épületből 150 beteget kellett evakuálni. A szentpétervári Szent György Kórház egyébként március közepe óta fogad koronavírusos betegeket. Ez az intézmény az elsők között volt, amely felkészült a vírushordozók ápolására. Szentpéterváron egyébként összesen csaknem 5,5 ezer betegágyat biztosítottak a koronavírusos betegek számára. Ehhez átalakították a kórházakat.

Szombaton Moszkvában, a Szpaszokuckij-kórház intenzív osztályán volt tűz, ahol ugyancsak koronavírusos betegeket ápolnak. Ott egy beteg halt meg.

Az Interfax hírügynökség úgy értesült, itt is egy lélegeztetőgép gyulladt ki, amelyet ugyanott gyártottak, mint a Szentpéterváron lángra kapott gépet. Ez a cég az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium egyetlen belföldi lélegeztetőgép-beszállítója, amelytől 5700 ilyen készüléket rendeltek meg.

Oroszország
Szentpétervár
Moszkva
tűz
kórház

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.
09:36, Frissítve: 09:56

Határtalan advent

Teljesen megtelt az adai színházterem Fehér Nóra színész-énekes élőzenés adventi jótékonysági koncertjére. Az esemény immár több éve varázsolja szebbé az ünnepvárás időszakát a községben.

Népszerű