Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

2022.01.25
17:11
2022.01.25
19:28
Forrás
Pannon RTV
Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Egy szupermarket gyulladt ki, a bent tartózkodók szerint először csak a füstjelző szólalt meg, majd a tűz az üzlet belterét és a raktárhelyiséget is elérte. A kisbajmoki piac közelében az egyik ismert orosz üzletlánc szabadkai boltjának tetőszerkezete gyulladt ki nem hivatalos információk szerint, valamikor délután fél három előtt néhány perccel. Az üzlet dolgozói időben kimenekítették a vásárlókat és azonnal elzárták a gázt, nehogy gázrobbanás is történjen. Úgy tudni, hogy sérültek nincsenek, a szabadkai tűzoltóság pedig perceken belül nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Nagyban folyt a lángok oltása délután három óra után is. Hatalmas füst terjeng a környéken, tehát az épület tetőszerkezete gyulladhatott ki, legalábbis a helyszínen úgy látszott. A járókelők, a vásárlók, és az üzlet dolgozói is azt mondták, hogy valószínűleg az elektromos installációk kaphattak lángra. Nem csak maga az eladótér, hanem a raktár is kigyulladt, tehát az egész épület gyakorlatilag lángokban állt.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A szabadkai tűzoltóság egységei mellett egymás után érkeztek a helyszínre a környékbeli önkéntes tűzoltó egyesületek járművei is. A hatalmas füst a feltételezések szerint a raktárban tárolt nagy mennyiségű különféle áru égése miatt terjengett. Radojčić Suzana éppen az üzletben tartózkodott, amikor az épület kigyulladt: „Éppen vásároltunk és csak annyira lettünk figyelmesek, hogy a sziréna elkezdett szólni, a füstjelző, és egyszer csak láttuk, hogy ég már a plafon, füstöl, meg hogy égnek a kábelok. Mondták, hogy gyorsan hagyjuk el az épületet, és rögtön kijöttünk.

A tűz a délután folyamán egyre csak terjedt, a lánglovagok áldatlan körülmények között küzdöttek, sokuknak védőfelszerelése sem volt. A lángok hamarosan elérték a szomszédos, fagyasztott pékárut gyártó üzem irodaépületét is elérték. Nagy Varjas Ágnest is azonnal kiküldték a munkahelyéről. „Bejött a főnök, hogy mindenki kifelé, ég az egész épület. Gondoltam, egy kisebb pánik lesz az egész, de amikor kijöttem, akkor láttam, hogy már a mi tetőnkre is terjed át a füst, és azóta kinn állunk. Hála Istennek, mindenki kijött, úgyhogy én úgy tudom, hogy senkinek nem esett baja.”

Még kedd késő délután is a lángok oltását végezték a kiérkező tűzoltók.

Szabadka
tűz
Svetofor

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.