Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

2022.01.25
17:11
2022.01.25
19:28
Forrás
Pannon RTV
Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Egy szupermarket gyulladt ki, a bent tartózkodók szerint először csak a füstjelző szólalt meg, majd a tűz az üzlet belterét és a raktárhelyiséget is elérte. A kisbajmoki piac közelében az egyik ismert orosz üzletlánc szabadkai boltjának tetőszerkezete gyulladt ki nem hivatalos információk szerint, valamikor délután fél három előtt néhány perccel. Az üzlet dolgozói időben kimenekítették a vásárlókat és azonnal elzárták a gázt, nehogy gázrobbanás is történjen. Úgy tudni, hogy sérültek nincsenek, a szabadkai tűzoltóság pedig perceken belül nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Nagyban folyt a lángok oltása délután három óra után is. Hatalmas füst terjeng a környéken, tehát az épület tetőszerkezete gyulladhatott ki, legalábbis a helyszínen úgy látszott. A járókelők, a vásárlók, és az üzlet dolgozói is azt mondták, hogy valószínűleg az elektromos installációk kaphattak lángra. Nem csak maga az eladótér, hanem a raktár is kigyulladt, tehát az egész épület gyakorlatilag lángokban állt.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A szabadkai tűzoltóság egységei mellett egymás után érkeztek a helyszínre a környékbeli önkéntes tűzoltó egyesületek járművei is. A hatalmas füst a feltételezések szerint a raktárban tárolt nagy mennyiségű különféle áru égése miatt terjengett. Radojčić Suzana éppen az üzletben tartózkodott, amikor az épület kigyulladt: „Éppen vásároltunk és csak annyira lettünk figyelmesek, hogy a sziréna elkezdett szólni, a füstjelző, és egyszer csak láttuk, hogy ég már a plafon, füstöl, meg hogy égnek a kábelok. Mondták, hogy gyorsan hagyjuk el az épületet, és rögtön kijöttünk.

A tűz a délután folyamán egyre csak terjedt, a lánglovagok áldatlan körülmények között küzdöttek, sokuknak védőfelszerelése sem volt. A lángok hamarosan elérték a szomszédos, fagyasztott pékárut gyártó üzem irodaépületét is elérték. Nagy Varjas Ágnest is azonnal kiküldték a munkahelyéről. „Bejött a főnök, hogy mindenki kifelé, ég az egész épület. Gondoltam, egy kisebb pánik lesz az egész, de amikor kijöttem, akkor láttam, hogy már a mi tetőnkre is terjed át a füst, és azóta kinn állunk. Hála Istennek, mindenki kijött, úgyhogy én úgy tudom, hogy senkinek nem esett baja.”

Még kedd késő délután is a lángok oltását végezték a kiérkező tűzoltók.

Szabadka
tűz
Svetofor

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű