Ugrás a tartalomra

Kirabolták a királyhalmi templomot

2022.12.25
13:41
2022.12.26
13:27
Forrás
Pannon RTV
Betörtek a királyhalmi Jézus Szentséges Szíve templomba, és a parókiába is. Az esetre az éjféli mise előtt derült fény. A kárt egyelőre nem becsülték fel, a rendőrség nyomoz még az ügyben.

Elmaradt szenteste a karácsonyi éjféli mise Királyhalmon, ugyanis a templomot feldúlták és kirabolták nem sokkal a mise kezdete előtt. Az esettel kapcsolatban a rendőrség még nyomoz, így hivatalos információk egyelőre nincsenek.

Csikós Csaba királyhalmi lakos szerint felháborító, hogy valaki karácsony előtt ezt tette, ugyanakkor elmondta, sajnos a faluban gyakoriak a rablások. Az idei évben hozzá is betörtek, hasonló módon, de tőle sem vittek el nagy értékben semmit.

„Hogy ilyen is meg tud történni, ez elképesztő. De nem csak a templomot, hanem egyre több helyet. Egyre több házba is betörnek. Mindenhova, ahova csak tudnak.”

A templomban a károk helyreállítása még nem fejeződött be. Az egyszerűbb dolgokat helyreállították, azonban a szentély ajtaja nehéz bronzból készült, amit elgörbítettek és kifeszítettek. Ennek a helyrehozása lesz a legkomplikáltabb és legdrágább. Valamint az összes zárat is ki kell majd cserélni - mondta el Kovács Tibor, a pasztorális tanács tagja.

„Minden szobában szétdobáltak mindent, de semmit el nem vittek. Aztán ez a valaki átment a templomba, nem tudjuk azt sem, hogy egy személy volt vagy többen voltak. Lényeg az, hogy átjöttek a templomba, ezt már kulccsal nyitották ki. Ott is néhány szekrényt felfeszítettek, ezen kívül falba épített kis kasszákat, amibe a Szent Antalnak, az egyházmegyének különböző adományokat lehet betenni, ezeket mind felfeszítették és amennyi pénz volt bennük, azt kivették.”

Tíz évvel ezelőtt is történt egy hasonló eset, de akkor csak a templomba törtek be és csak néhány kelyhet és a szentségtartót vitték el. Az illetékes személyek gondolkodnak egy biztonsági rendszer beszerelésében, hogy az elkövetkező években ne történjen hasonló eset.

Királyhalom
templom
rablás

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.