Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Kirabolták a királyhalmi templomot

2022.12.25
13:41
2022.12.26
13:27
Forrás
Pannon RTV
Betörtek a királyhalmi Jézus Szentséges Szíve templomba, és a parókiába is. Az esetre az éjféli mise előtt derült fény. A kárt egyelőre nem becsülték fel, a rendőrség nyomoz még az ügyben.

Elmaradt szenteste a karácsonyi éjféli mise Királyhalmon, ugyanis a templomot feldúlták és kirabolták nem sokkal a mise kezdete előtt. Az esettel kapcsolatban a rendőrség még nyomoz, így hivatalos információk egyelőre nincsenek.

Csikós Csaba királyhalmi lakos szerint felháborító, hogy valaki karácsony előtt ezt tette, ugyanakkor elmondta, sajnos a faluban gyakoriak a rablások. Az idei évben hozzá is betörtek, hasonló módon, de tőle sem vittek el nagy értékben semmit.

„Hogy ilyen is meg tud történni, ez elképesztő. De nem csak a templomot, hanem egyre több helyet. Egyre több házba is betörnek. Mindenhova, ahova csak tudnak.”

A templomban a károk helyreállítása még nem fejeződött be. Az egyszerűbb dolgokat helyreállították, azonban a szentély ajtaja nehéz bronzból készült, amit elgörbítettek és kifeszítettek. Ennek a helyrehozása lesz a legkomplikáltabb és legdrágább. Valamint az összes zárat is ki kell majd cserélni - mondta el Kovács Tibor, a pasztorális tanács tagja.

„Minden szobában szétdobáltak mindent, de semmit el nem vittek. Aztán ez a valaki átment a templomba, nem tudjuk azt sem, hogy egy személy volt vagy többen voltak. Lényeg az, hogy átjöttek a templomba, ezt már kulccsal nyitották ki. Ott is néhány szekrényt felfeszítettek, ezen kívül falba épített kis kasszákat, amibe a Szent Antalnak, az egyházmegyének különböző adományokat lehet betenni, ezeket mind felfeszítették és amennyi pénz volt bennük, azt kivették.”

Tíz évvel ezelőtt is történt egy hasonló eset, de akkor csak a templomba törtek be és csak néhány kelyhet és a szentségtartót vitték el. Az illetékes személyek gondolkodnak egy biztonsági rendszer beszerelésében, hogy az elkövetkező években ne történjen hasonló eset.

Királyhalom
templom
rablás

Most

16:27

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.