Ugrás a tartalomra

Könnyebben lefülelik az alkohol- és drogfogyasztó sofőröket

2022.02.09
08:50
2022.02.09
16:19
Forrás
Pannon RTV
Egyre korszerűbb eszközöket használnak a közúti ellenőrzések során a szerbiai közlekedési rendőrök.

Állítják, hogy ezekkel hatékonyabban és gyorsabban dolgoznak, a sofőrök pedig jobban betartják a közlekedési szabályokat és a biztonság is sokkal nagyobb az utakon. Az új kamerákkal, a modern, új szoftverekkel rendelkező berendezésekkel könnyebben lefülelik az alkohol- és drogfogyasztó sofőröket, valamint a gyorshajtókat.

2021-ben összesen 1,1 millió közlekedési szabálysértést lepleztek le a hatóságok, 8 százalékkal többet, mint az előző évben. Kábítószer-befolyásoltság miatt 1500 sofőrt kaptak el, vagyis 125 százalékkal többet, mint 2020-ban. A korszerű drogfelismerő eszközzel még hatékonyabbak lehetnek.

Goran Popović rendőrőrnagy: „A közlekedési rendőrség rendelkezésére áll egy olyan berendezés, amely nyolcféle kábítószer jelenlétét tudja felfedni. Köpetet veszünk az ellenőrzött sofőrtől, behelyezzük a berendezésbe, és az eredményre egy kis időt, körülbelül 5 percet kell várni.”

közlekedési rendőrség
közlekedés
szabálysértés
drog
ittas vezetés

Most

21:36, Frissítve: 22:17

Argentína és Lengyelország megy tovább

Argentína és Lengyelország a két továbbjutó a labdarúgó vb C csoportjában. Az argentinok 2–0-ra győzték le a lengyeleket, míg Mexikó 2–1-re nyert Szaúd-Arábia ellen.
20:04, Frissítve: 21:13

Vajdasági romtemplomok nyomában

A második világháború után, a német lakosság kitelepítését követően, Vajdaságban teljesen leromboltak 33 katolikus, 28 evangélikus és 5 református templomot. Ahol megmaradtak a szakrális épületek, hívek híján, évtizedekig üresen álltak.
19:43, Frissítve: 21:09

Így épül Szerbia leghosszabb alagútja

Tavaly májusban kezdődtek meg a Fruška gora-i közúti folyosó építési munkálatai. Egy 47,7 kilométeres gyorsforgalmi útról van szó, amelyet több szakaszra bontottak. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat.
19:17, Frissítve: 21:07

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.
17:50, Frissítve: 20:20

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.