Ugrás a tartalomra

Könnyebben lefülelik az alkohol- és drogfogyasztó sofőröket

2022.02.09
08:50
2022.02.09
16:19
Forrás
Pannon RTV
Egyre korszerűbb eszközöket használnak a közúti ellenőrzések során a szerbiai közlekedési rendőrök.

Állítják, hogy ezekkel hatékonyabban és gyorsabban dolgoznak, a sofőrök pedig jobban betartják a közlekedési szabályokat és a biztonság is sokkal nagyobb az utakon. Az új kamerákkal, a modern, új szoftverekkel rendelkező berendezésekkel könnyebben lefülelik az alkohol- és drogfogyasztó sofőröket, valamint a gyorshajtókat.

2021-ben összesen 1,1 millió közlekedési szabálysértést lepleztek le a hatóságok, 8 százalékkal többet, mint az előző évben. Kábítószer-befolyásoltság miatt 1500 sofőrt kaptak el, vagyis 125 százalékkal többet, mint 2020-ban. A korszerű drogfelismerő eszközzel még hatékonyabbak lehetnek.

Goran Popović rendőrőrnagy: „A közlekedési rendőrség rendelkezésére áll egy olyan berendezés, amely nyolcféle kábítószer jelenlétét tudja felfedni. Köpetet veszünk az ellenőrzött sofőrtől, behelyezzük a berendezésbe, és az eredményre egy kis időt, körülbelül 5 percet kell várni.”

közlekedési rendőrség
közlekedés
szabálysértés
drog
ittas vezetés

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű