Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Kössék be a biztonsági övet a hátsó ülésen is!

2020-08-21
10:18
Forrás
Szerbiai RTV
Nem azért kell bekötni a biztonsági övet, mert ha elmulasztjuk, bírság vár ránk, hanem a biztonságunk érdekében - mondják a szakemberek.

A személygépkocsik hátsó ülésén levő biztonsági övek bekötésének fontosságára hívta fel a figyelmet a szerb közmédia műsorában Damir Okanović, a Közlekedésbiztonsági Bizottság illetékese. Szavai szerint a legtöbben csak azért kötik be magukat hátul, mert félnek a büntetéstől, holott a hátsó üléséken levő övek használata a biztonság szempontjából rendkívül fontos. Azt mondta, itt az ideje, hogy mindenki megértse, az államnak nem az a célja, hogy begyűjtse a pénzt a szabálysértésekből. Amikor az emberek nem kötik be magukat hátul az autóban, nem csak a saját, de az előttük ülők életét is veszélyeztetik. Egy esetleges ütközés esetén a hátsó ülésen ülő személyek hatalmas erővel eshetnek előre, az anyósülésen ülőre, továbbá a vezetőre - magyarázta a szakember. Ezek az ütések akkora erejűek lehetnek, hogy azok következtében meghal a sofőr vagy a mellette ülő személy - tette hozzá. Mindenkit, aki részt vesz a közlekedésben, arra kért, hogy tegye azt fokozott körültekintéssel és a szabálykövetéssel.

közlekedésbiztonság
közlekedés
biztonsági öv
hátsó ülés
Damir Okanović

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.
17:01, Frissítve: 17:13

Több belgrádi vendéglátós a csőd szélére került

Az új járványügyi intézkedések miatt az eddigieknél is nagyobb mértékű veszteségekkel kell számolniuk a fővárosi vendéglátósoknak - panaszolják. Szerintük a felgyülemlett kiadások miatt már így is sokukat a teljes csőd fenyegeti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.