Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV

Közlekedésbiztonsági akció lesz a gyerekek védelmében

2020.08.23
17:11
Forrás
Pannon RTV
Az iskolák környékén közlekedési rendőr figyelmeztet, és ha kell, bünteti a szabálysértéseket.

Nemsokára kezdődik a tanítás, figyeljünk oda a gyermekek biztonságára a közlekedésben - mondta Vladimir Vida, a közlekedési rendőrség illetékese a Szerbiai RTV műsorában. Arról is beszélt, hogy az iskolák környékén ellenőrzéseket tartanak majd tanévkezdéskor.

Pixabay/Alexas_Fotos/Illusztráció

Szerbiában hatan haltak meg az elmúlt héten közlekedési balesetben. Öten gépkocsiban, egy személy pedig motorkerékpáron közlekedve vesztette életét. Idén augusztusban eddig összesen 16-an szenvedtek halálos balesetet. Ez a szám csökkent az egy évvel ezelőtti adatokhoz képet. Tavaly augusztusban 40-en vesztették életüket a szerbiai utakon. Vladimir Vida, a szerb közlekedési rendőrség munkatársa: „Idén júliusban a közlekedésben résztvevők leggyakrabban a biztonsági övnek a használatát mulasztották el, mintegy 20 ezer ilyen elkövetett szabálysértésért írtak ki bírságot a közlekedési rendőrség tagjai. Ezt követi az engedélyezett sebesség átlépése, a gyorshajtás, mintegy 15 ezer szabálysértés történt. Ezeket a szabálysértéseket követi a gépkocsivezetők mobiltelefon-használata vezetés közben, hatezer ilyen sofőr volt. Júliusban 3500 ittas gépkocsivezetőt zártunk ki a forgalomból.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekek biztonságára - hangsúlyozta a szerb közlekedési rendőrség illetékese. Az év eleje óta Szerbiában hét gyermek vesztette életét, és mintegy 600 sérült meg valamilyen közlekedési balesetben. Július kiemelten tragikus volt, ugyanis három gyermek ittas szülők vezette gépkocsiban vesztette életét. „A gyerekek várhatóan visszatérnek az iskolapadokba. Mint minden évben, a közlekedési rendőrség az Iskola elnevezésű akcióját fogja majd végrehajtani. Minden általános iskola közelében egy közlekedési rendőr áll majd, aki a szabályok betartását fogja felügyelni. Elsősorban a sebesség betartását, sebességmérő kamerákkal - radarokkal, de a gyalogosok át nem engedését, valamint azt, hogy a szülők hogyan utaztatják, szállítják a gyermekeiket. Egyszerűen a gyermekek biztonsága, ahogy mondtam, a közlekedési rendőrség prioritása.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes/illusztráció

Ötezer dináros büntetéssel is sújthatják azokat a gépkocsivezetőket, akik a 12 évnél fiatalabb gyerekeket nem megfelelő módon szállítják - figyelmeztetett Vladimir Vida.

közlekedésbiztonság
akció
iskolakezdés
tanévkezdés
szabálysértés
gyorshajtás
biztonsági öv
sebesség

Most

14:36, Frissítve: 16:41

High-Tech Suli Óbecsén

Korszerű digitális tantermet avattak fel az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában. Az intézmény a magyarországi Mészáros Csoport által létrehozott High-Tech Suli program pályázatán 30 millió forintos támogatást nyert.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.