Ugrás a tartalomra
mup.gov.rs

A közúti forgalom fokozott lesz - a rendőrök is fokozottan ellenőriznek

2023.04.13
11:54
2023.04.13
18:55
Forrás
Szerbiai RTV
Az ortodox húsvéti ünnepek miatt fokozott közúti forgalomra kell számítani az elkövetkező napokban.

Sokan ilyenkor útra kelnek, valószínűleg már a délutáni órákban, ezért a rendőrség türelemre inti a sofőröket. Felhívják a figyelmet arra, hogy a fizetőkapuknál és a határátkelőknél való várakozással elveszített időt ne próbálják meg behozni a gyorshajtással, ami egyébként minden második baleset oka Szerbiában.

Az ünnepek idejét fokozottan ellenőrzik majd az ittas vezetést, a gyorshajtást és a biztonsági öv mellőzését. Emlékeztetnek arra, hogy az év első három hónapjában már több mint százan meghaltak közúti balesetben és közel 3500-an megsérültek.

Fokozott közúti ellenőrzést tartanak április 13-a és 16-a között Szabadkán is. Leginkább a gyorshajtásra, az alkohol és pszichoaktív szerek hatása alatt történő vezetésre, a biztonsági öv használatának elmulasztására figyelnek, de ellenőrzik a gyerekek szabályos szállítását is. Április 17. és 23. között valósul meg a ROADPOL nemzetközi akció, amelynek célja a sebességkorlátozás ellenőrzése. Az illetékesek arra kérik a járművezetőket, hogy tartsanak tiszteletben minden közlekedési szabályt, saját és mások biztonsága érdekében.

forgalom
rendőrség
ellenőrzés

Most

12:02, Frissítve: 12:12

A népmese napját ünnepelték Horgoson

Ugyan egy nappal korábban, de Horgoson is megünnepelték a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésnapjához kötődik. Papírszínházzal és élőszavas mesemondással várták a helyi Művelődési Ház előtt a legkisebbeket.

Népszerű