Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

Külföldi állampolgárok is vannak a letartóztatottak között

2020-07-09
14:44
Forrás
Szerbiai RTV
A Biztonsági és Információs Ügynökség Savski Venac-i kirendeltségébe két külföldi állampolgárt kísértek be, akik részt vettek a tegnapi fővárosi zavargásokban.

A szóban forgó személyek építkezési törmelékkel teli zsákokat és szemeteskukákat húztak az útra, ez utóbbiakat felborították és megpróbálták felgyújtani. A hivatalos közlemény szerint két izraeli állampolgárról van szó, egyikük 21 éves és ukrajnai származású, a másik pedig 18 esztendős, és Kirgizisztánban született. Ők június 19-én, illetve július 3-án léptek be Szerbia területére. Mindkettőjüket már kedd este is letartóztatták, de akkor a helyettes közvádló és az ügyeletes kihágási bíró szabadon engedte őket.

tüntetések
Belgrád

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:59

Letartóztatásban marad Navalnij

További 30 napra előzetes letartóztatásban marad Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető. Sikkasztással vádolják a hatóságok, de Navalnij követői szerint ez koholt vád.
21:25

Kína szankciókkal sújtott 28 amerikait

A kínai vezetés szankciókkal sújtott 28 amerikai állampolgárt, köztük Mike Pompeo volt külügyminisztert olyan tevékenységek miatt, amik Peking szerint súlyos beavatkozást jelentettek Kína belügyeibe.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.