Ugrás a tartalomra
Belügyminisztérium

Lecsapott a Harag Szabadkán - 20 kilogramm kábítószer

2021.03.17
09:32
2021.03.17
10:23
Forrás
Közlemény
Mintegy 20 kilogramm kábítószert foglalt le a szerbiai Belügyminisztérium Szabadkán a Gnev, azaz a Harag elnevezésű akcióban.

 Az akció során két személyt letartóztattak. Az 1983-as születésű A.R.-t és J.K.-t kábítószer előállítás és forgalmazás bűntettének elkövetésével gyanúsítják.

A rendőrség az A.R. tulajdonában lévő házban és a melléképületekben, ahol J.K. gyanúsított is tartózkodott, mintegy 10 és fél kilogramm heroint, 5,7 kilogramm amfetamint, valamint 2,9 kilogramm marihuánát, 86 gramm kokaint, továbbá 132 tabletta pszichoaktív gyógyszert, illetve 200 ezer dinár készpénzt és kisebb mennyiségű külföldi valutát is találtak.

A gyanúsítottakat 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, ezt követően a szabadkai felső ügyészség elé kerülnek.

drog
kábítószer
Szabadka
heroin
kokain
amfetamin

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.