Ugrás a tartalomra
Pixabay/4711018/illusztráció

Letartóztatták a Szerbiai Vasutak Infrastruktúrája igazgatóját

2020-01-11
13:41
2020-01-11
15:11
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Megvesztegetés gyanújával tartóztatták le a Szerbiai Vasutak Infrastruktúrája igazgatóját, Miroljub Jevtićet és még három személyt - közölte Nebojša Stefanović.

A szerb belügyminiszter szerint az igazgató kenőpénzt fogadott el, amit a hatóságok az elfogásakor megtaláltak nála. Két ügyvédet hamis számlák kiállítása miatt tartóztattak le, ők az igazgató tudtával fiktív munkák elvégzéséért többmilliós összegeket számláztak. A rendőrség 48 órás előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottakat.

Sajtótájékoztatóján a belügyminiszter külön kiemelte, hogy nincs semmilyen nézeteltérés közte és Aleksandar Vučić államfő között. A korrupció elleni harcot pedig prioritásként említette.

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia: „A rendőrség letartóztatta az 1961-es születésű M.J.-t, a Szerbiai Vasutak Infrastruktúrája igazgatóját, továbbá az 1970-es születésű D.B.-t, az újvidéki Ratko Mitrović Gazdasági Társaság felügyelőbizottságának tagját, valamint két újvidéki ügyvédet, Z.S.-t és V.K.-t. A Szerbiai Vasutak Infrastruktúrája igazgatóját kenőpénz elfogadásának elkövetésével gyanúsítják, oly módon, hogy a közvállalat hivatali helyiségeiben, tehát a Szerbiai Vasutak Infrastruktúrája irodájában 10 ezer euró összeget vett át, D.B. közvetítőtől, jutalomként azokért a korrupciós ügyletekért, amik a földkisajátítás folyamatában történtek, a gyorsvasút tervezett nyomvonalán. A letartóztatás pillanatában a rendőrség megtalálta nála a pénzt.”

letartóztat
Nebojša Stefanović
Szerbiai Vasutak
kenőpénz
megvesztegetés
korrupció

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:50

Az igazi 007-es ügynök

A titkos ügynök általában észrevétlenül, titokban végzi munkáját. Egyetlen világhírű ügynök tevékenységét ismeri szinte mindenki, ez pedig James Bond.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.