Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

A lövöldözés minden kórházba szállított sérültjének állapotát stabilizálták

2022.07.02
18:19
2022.07.02
22:03
Forrás
Pannon RTV
Több sérültről és egy halálos áldozatról adott tájékoztatást a Szabadkai Közkórház a migránsok hajnali lövöldözésével kapcsolatban.

A reggeli lövöldözés minden kórházba szállított sérültjének állapotát stabilizálták - erősítették meg a szabadkai egészségügyi intézményből. A tragikus incidensnek egy halálos áldozata volt, őt hiába próbálták újraéleszteni. Egy 16 éves migránslányt azonban még sikerült időben megműteni, az ő állapota is stabil már. Az iráni származású P.M. medencetájékon kapott lövést, elsőként, reggel 6 óra tájban szállították kórházba, állapotát korábban válságosnak ítélték meg orvosai.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Korábban: A kórházigazgató elmondta, a tűzpárbajban életét vesztett migráns személyazonosságáról nincsenek információk, annyit tudni, hogy férfi és nagyjából 20 és 30 év közötti. Megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A legsúlyosabb sérült egy 16 éves iráni lány, akit megműtöttek, majd a kórház reanimációs osztályán helyeztek el, állapota válságos. A többi beszállított migráns is súlyos sérüléseket szenvedett. Személyazonosságuk nem minden esetben volt megállapítható, a kórházigazgató, Dr. Saša Dželebžić azonban elmondta, többségében fiatal férfiakról van szó, és mindannyiuk migráns.

„A sérüléseket lőfegyver okozta - ezt mindjárt a páciensek felvételekor megállapítottuk. Bemeneti és kimeneti lőtt sebekkel találkoztunk, a fegyverek a belső szervekben okoztak sérülést. A nap óriási kihívást jelentett az orvosainknak, akik felkészülten teljesítettek ebben a helyzetben is. Közben más eseteink is voltak, szívrohamhoz is riasztottak minket, ezt a pácienst is elláttuk. Amint a rendőrségtől megkaptuk az információt a történtekről, az egész kórház talpon volt, gyorsan teljes átszervezést hajtottunk végre a rendkívüli helyzettel összhangban."

makkhetesi erdő
migráns
Szabadka

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.