Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

A lövöldözés minden kórházba szállított sérültjének állapotát stabilizálták

2022.07.02
18:19
2022.07.02
22:03
Forrás
Pannon RTV
Több sérültről és egy halálos áldozatról adott tájékoztatást a Szabadkai Közkórház a migránsok hajnali lövöldözésével kapcsolatban.

A reggeli lövöldözés minden kórházba szállított sérültjének állapotát stabilizálták - erősítették meg a szabadkai egészségügyi intézményből. A tragikus incidensnek egy halálos áldozata volt, őt hiába próbálták újraéleszteni. Egy 16 éves migránslányt azonban még sikerült időben megműteni, az ő állapota is stabil már. Az iráni származású P.M. medencetájékon kapott lövést, elsőként, reggel 6 óra tájban szállították kórházba, állapotát korábban válságosnak ítélték meg orvosai.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Korábban: A kórházigazgató elmondta, a tűzpárbajban életét vesztett migráns személyazonosságáról nincsenek információk, annyit tudni, hogy férfi és nagyjából 20 és 30 év közötti. Megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A legsúlyosabb sérült egy 16 éves iráni lány, akit megműtöttek, majd a kórház reanimációs osztályán helyeztek el, állapota válságos. A többi beszállított migráns is súlyos sérüléseket szenvedett. Személyazonosságuk nem minden esetben volt megállapítható, a kórházigazgató, Dr. Saša Dželebžić azonban elmondta, többségében fiatal férfiakról van szó, és mindannyiuk migráns.

„A sérüléseket lőfegyver okozta - ezt mindjárt a páciensek felvételekor megállapítottuk. Bemeneti és kimeneti lőtt sebekkel találkoztunk, a fegyverek a belső szervekben okoztak sérülést. A nap óriási kihívást jelentett az orvosainknak, akik felkészülten teljesítettek ebben a helyzetben is. Közben más eseteink is voltak, szívrohamhoz is riasztottak minket, ezt a pácienst is elláttuk. Amint a rendőrségtől megkaptuk az információt a történtekről, az egész kórház talpon volt, gyorsan teljes átszervezést hajtottunk végre a rendkívüli helyzettel összhangban."

makkhetesi erdő
migráns
Szabadka

Most

Népszerű