Ugrás a tartalomra

Lövöldözés a Szabadka-környéki erdőkben

2023.06.17
18:50
2023.06.17
21:29
Forrás
Pannon RTV
Ismét lövöldözés van a Szabadka-környéki erdőkben. Folyamatos lövöldözés volt hallható az erdő tőzegbányánál lévő részén a kora délutáni órákban és a makkhetesi részen is - jelenti helyszínen tartózkodó tudósítónk. Úgy tudjuk, sérültek is vannak.

A lövöldözés szinte az összes Szabadka-környéki erdőben hallható volt. Helyszínen tartózkodó kollégánk azt mondta, ekkora összetűzésre még nem volt példa a különböző migránscsoportok között Észak-Bácskában. A délelőtti óráktól kezdve folyamatos fegyverropogás volt hallható.

Szombaton kora délután ismét összecsaptak a migránsok egymással a szerb-magyar határszakasz mentén található erdős szakaszokban. Jelenleg is lőfegyverektől hangos a környék, a szerb rendőrök már megérkeztek a helyszínre, és próbálják elkapni az illegális bevándorlókat, akiknél több lőfegyver is van.

A helyszínre több rendőregység érkezett ki, továbbá a rendőrség különleges egységeit is riasztották, akik megkezdték a helyzet stabilizálását. A helyiek több mentőegységet láttak, amint az erdő felől szállítja el a sérülteket, folyamatos szirénázást lehetett hallani a makkhetesi erdő felől.

A rendőrök a lakosokat arra kérték, hogy ne hagyják el otthonaikat, ugyanis veszélyes a környéken tartózkodni. Stábunknak többen elmondták, félnek, ugyanis az elmúlt időszakban többször tapasztaltak már lövöldözést a területen: „Folyamatosan lövöldöznek. Voltam itt az egyik barátomnál, a Juhásznál itt fent, hogy megnézzem, hogy van-e valami baja. Nem tudjuk, hogy meddig fog ez menni. Nekem is vannak gyerekeim, itt lakunk az erdő szélén, úgyhogy nem tudjuk, hogy mi lesz.”

„Nagyon nagyok a gondok, az emberek félnek, nem mernek kimenni az utcára, nem merik elhagyni házaikat, otthon hagyni a vagyontárgyaikat, mivel voltak itt már betörések is.”

Stábunk nemcsak Makkhetesnél, hanem a tőzegbánya környékén is nagy számú rendőri jelenlétet tapasztalt. Vélhetően tovább eltart az akció, ugyanis úgy tudjuk, hogy több csoport tűzött össze a mai nap folyamán.

erdő
lövöldözés
migráns

Most

20:11, Frissítve: 20:24

Az ukrán elnökkel tárgyalt a szerb államfő Tiranában

Az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón Aleksandar Vučić egyebek mellett a két ország területi integritásáról, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásáról és a béke megteremtésére tett erőfeszítésekről egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel.
19:03, Frissítve: 19:10

Kedvezmények a Forum Könyvkiadónál

A Forum Könyvkiadó Intézet felhívja a figyelmet, hogy a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat elismert alkotásait további két hétig árusítják 20%-os kedvezménnyel a weboldalukon (https://forumliber.rs/shop).
18:36, Frissítve: 18:44

Ajándék a hölgyeknek

Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül.

Népszerű