Ugrás a tartalomra
Facebook

Madármérgezés történt Bácsújfalu közelében

2022.11.22
12:38
Forrás
Facebook
A Bács községben található településnél 5 rétisas, 3 kutya és 2 róka pusztult el a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület közlése szerint.

2000 óta 104 rétisas pusztult el Szerbiában mérgezés miatt az egyesület adatai szerint. 2000 és 2021 között 321 mérgezéses esetről tudnak, amelyek során 2070 madár pusztult el. A Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület felhívja a figyelmet, hogy ha elpusztult madarat találunk, amely természetellenes pózban fekszik, föld felé fordított fejjel, földdel a csőrén, begörcsölt karmokkal, szinte biztosan mérgezés következtében elpusztult madárral van dolgunk. Az esetet a poslednjilet.rs oldalon lehet jelenteni.

Bácsújfalu
Madármérgezés

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.