Ugrás a tartalomra
Pixabay/fsHH

Márkahamisítókat leplezett le a szerbiai rendőrség - a csoport tíz tagja szabadkai

2022.03.23
14:49
Forrás
subotica.com
A belügyi szervek közleménye szerint a gyanúsítottak engedély nélkül használtak fel márkaneveket, ezzel megtévesztve a vásárlókat.

Nagy mennyiségben szereztek be, gyártottak, raktároztak és forgalmaztak hamisított termékeket, elsősorban mosó- és mosogatószert, öblítőt és hajsampont. A nagy nemzetközi márkák áruját imitáló hamisítványokat piacokon árulták Szabadkán, Zomborban, Újvidéken, Pancsován és Belgrádban.

A banda telephelyeinek átvizsgálása során nagy mennyiségben találtak vegyi anyagokat, melyek nem feleltek meg a szabványoknak, némelyik esetében annak a gyanúja is fennáll, hogy erősen rákkeltő.

Előkerültek hamisított flakonok és címkék is, valamint a hamis címkék nyomtatására használt berendezések. A gyanúsítottaktól lefoglaltak több gépkocsit és ingatlant, valamint nagy mennyiségű készpénzt: félmillió eurót, nyolcmillió dinárt és 700 ezer forintot.

hamisítás
Szabadka
rendőrség

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 12:53

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.