Ugrás a tartalomra
Pixabay/4711018/illusztráció

Más lányokat is zaklathatott Aleksić

2021-01-20
14:06
2021-01-20
17:00
Forrás
Magyar Szó, Novosti, Szerbiai RTV
A hétvégén tartóztatták le a színészt, aki színitanodát vezetett. Hat lány tett feljelentést, de azóta még többen jelentkeztek.

Újabb fiatal lányok és nők tettek feljelentést Miroslav Aleksić színitanoda-vezető ellen szexuális bántalmazás miatt. A 69 éves, szakmai körökben elismert Aleksić január 17-ei letartóztatása óta, amit hat érintett rendőrségi feljelentése nyomán tettek meg, újabb 20 lány tett ellene feljelentést, azt állítva, hogy ők is az áldozatai – tudta meg a Novosti. Tanúvallomásaikat a belgrádi Felső Ügyészségnek utalják, ahol majd eldöntik, kiterjesztik-e a nyomozást az ügyben.

A színészt a hétvégén azért tartóztatták le, mert alapos a gyanú, hogy 2012 és 2020 között szexuálisan zaklatta az akkor kiskorú Milena Radulovićot és még öt tanulólányt. Nyolc nemi erőszak és hét szexuális zaklatás elkövetésével vádolják. A feljelentések szerint az ismert szerb színész a belgrádi színművészeti iskola termeiben bántalmazta a diáklányokat, akik közül ketten az erőszak elkövetésekor még kiskorúak voltak.

Ma tesz vallomást Milena Radulović színész a Felső Ügyészség előtt Miroslav Mika Aleksić ellen. A most 26 éves színésznő nemi erőszakkal vádolja az 1952-es születésű belgrádi színész-professzort.

A fővárosi sajtó úgy tudja, Aleksić azzal védekezett, hogy az ellene felhozott vádak hamisak. Meghallgatása után a Felső Ügyészség harminc napos előzetes letartóztatást rendelt el.

 

 

Miroslav Aleksic
zaklatás
szexuális zaklatás
nemi erőszak
lányok
feljelentés
letartóztatás

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 14:44

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.
13:37, Frissítve: 13:58

Ismét felszálló ágban az üzemanyagárak

Drágult az üzemanyag Szerbiában, és további áremelkedésre kell számítani. Február 15-ével nőtt az üzemanyagra kiszabott jövedéki adó mértéke az országban, ez az egyik, míg az olaj világpiaci árának növekedése a másik oka a drágulásnak.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.