Ugrás a tartalomra
Pixabay/Alexas_Fotos/Illusztráció

Megnőtt a balesetek száma az ünnepek idején

2022.04.26
20:26
2022.04.26
20:33
Forrás
Szerbiai RTV
Hatan haltak meg közlekedési balesetben az ünnepi hétvégén Szerbiában. A Közlekedésbiztonsági Ügynökség adatai szerint 16 ezer szabálysértés történt, a rendőrök 800 ittas vezetőt kaptak el.

Hasonló fekete statisztikát hozhat a majális is, ha az emberek nem tartják be a szabályokat - figyelmeztet az ügynökség vezetője, aki rámutatott arra, hogy majáliskor átlagosan háromszor annyi közlekedési áldozat van, mint az év más napjain.

baleset
szerencsétlenség

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.
09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.