Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Megpróbálták ellopni Kosztolányi mellszobrát Szabadkán

2020-09-12
12:42
2020-09-12
12:59
Forrás
Közlemény
Megpróbálták ellopni Kosztolányi Dezső mellszobrát Szabadkán péntek éjjel. Mély felháborodásának adott hangot az eset kapcsán a Vajdasági Magyar Szövetség Városi Szervezete.

Közleményükben az áll, Kosztolányi Dezső mellszobrát színesfémtolvajok próbálták eltulajdonítani, a helyszínen megállapítottak alapján pedig a bűncselekmény elkövetését nem nemzeti türelmetlenség, hanem anyagi haszonszerzés motiválta. Hozzáteszik, a mellszobor szerencsére nem sérült, viszont a Községközi Műemlékvédelmi Intézet szakemberei azonnal elszállították és biztonságba helyezték a talapzat acélcsavarjainak kicseréléséig, ami a szobor visszahelyezésének feltétele. A VMSZ felszólítja a rendőrséget, hogy derítse fel a bűncselekmény elkövetőit. A Vajdasági Magyar Szövetség közleményében továbbá az is olvasható, hogy az országos méreteket öltő szoborlopások jelensége miatt indítványozzák az összes köztéri szobor kamerával és riasztóval történő biztosítását, a maihoz hasonló esetek megelőzése érdekében. 

szoborrongálás
Szabadka
VMSZ

Most

20:43

Börtönbe vonulhatnak

Nyilvános összejövetelen elkövetett erőszakos magatartás miatt vonulhatnak fegyházba a vádlottak 3,5, illetve 4 évre.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.