Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megrongálták Szent Flórián szobrát Bácskertesen

2020-08-29
08:52
Forrás
radiodunav.com
Az eset csütörtökről péntekre virradó éjjel történt.

Az 1911-ben emelt szobornak a fejét törték le, és még több helyen is megsérült. Az apatini rendőrség elvégezte a helyszínelést. A tettes eddig ismeretlen. Egy közelben élő helyi férfi elmondta, robajt hallott az utcáról az éjjel, de miután felkapcsolta a lámpát, minden elcsendesedett, majd csak reggel vették észre, pontosan mi is történt. Az embereket sokkolta a rombolás, értetlenül állnak az 5 méter magas műemlék tönkretétele előtt.

Apatin község egy többnemzetiségű térség, ahol békében élnek együtt az emberek, a magyarok és a szerbek közötti kapcsolatok pedig az eddigi legjobbnak számítanak a történelem során - jelentette ki Péter István Apatin Községi Tanácsának VMSZ-es tagja. A legélesebben elítélte a cselekedetet, és reméli, mihamarabb megtalálják az elkövetőt és megbüntetik.

Bécskertes
rongálás
szobor
vandalizmus

Most

08:15, Frissítve: 08:59

Nem lazít Nyugat-Európa

Franciaországban szombat este 6 órától életbe lépett a meghosszabbított és az egész országra kiterjesztett éjszakai kijárási tilalom, aminek betartását járőröző rendőrök ellenőrzik.
07:29, Frissítve: 09:42

Fagypont alatt egész nap

Fagyos napok jönnek - figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jeges utakra számíthatunk a napokban. Keddtől várható enyhülés.

Népszerű