Ugrás a tartalomra
TANJUG/FOTO RINA/IVAN NIKOLIC/bg - archív

Mégsem volt robbanás a lőszergyárban

2021.06.07
07:42
2021.06.07
12:09
Forrás
Szerbiai RTV
Az első hírek szerint újabb robbanás történt a čačaki Sloboda lőszergyárban, a múlt pénteki robbanássorozat után, ám végül elmondták a részleteket.

Nem történt újabb robbanás, csak puskapor égett a čačaki Sloboda lőszergyárban - erősítette meg Zoran Stefanović. A gyár igazgatója a Tanjugnak elmondta, hogy kis mennyiségű puskapor gyulladt be, de nem volt sem tűz, sem robbanás. Zoran Stefanović kiemelte, hogy a nap folyamán az illetékes hatóságok a gyár vezetőségével egyeztetnek, és várhatóan holnap ismét munkába állhatnak az ott dolgozók.

Korábban arról írt a sajtó, hogy tegnap este újabb robbanás történt. Az jelent meg, hogy sűrű füst gomolygott az üzemben, és a tűzoltókat is bevetették.

Először múlt pénteken rázta meg robbanássorozat a lőszergyár raktárépületét.

robbanás
tűz
Sloboda
lőszergyár

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.