Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Megtagadta a válaszadást a kihallgatásán Donald Trump

2022.08.11
08:24
Forrás
Szerbiai RTV
Boszorkányüldözésnek és politikai indíttatású eljárásnak nevezte a New York-i főügyész vizsgálatát.

Megtagadta a válaszadást a kihallgatásán Donald Trump, az amerikai elnök nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre, amikor szerdán megjelent New York állam főügyésze előtt. A politikus közleményben úgy fogalmazott, hogy az Egyesült Államok alkotmánya minden állampolgárnak jogot és kiváltságot biztosít a válasz megtagadására, az ötödik kiegészítés pedig védelmet nyújt az önbíráskodás ellen.

Letitia James főügyész korábban elmondta, hogy jelentős bizonyítékokat tárt fel arra vonatkozóan, hogy a szállodákat, golfpályákat és egyéb ingatlanokat kezelő Trump Organization túlbecsülte az eszközök értékét, ezáltal pedig kedvező kölcsönöket kapott, míg az adókedvezmények megszerzése érdekében alábecsülte azokat.

Trump tagadta a jogsértést, boszorkányüldözésnek és politikai indíttatású eljárásnak nevezte a New York-i főügyész vizsgálatát.

Donald Trump
kihallgatás
USA

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22, Frissítve: 15:40

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.