Ugrás a tartalomra
TANJUG/RADE PRELIC/an

Megtalálták a lezuhant vadászgép adatrögzítőjét

2020-09-27
13:24
2020-09-27
16:24
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb védelmi miniszter közölte, most már összegyűjtötték a balesettel kapcsolatos összes tárgyi bizonyítékot.

Megtalálták annak a MiG-21-es típusú vadászgépnek az adatrögzítőjét, amely pénteken zuhant le Mali Zvornik közelében.

Aleksandar Vulin a Pink televízió műsorában azt nyilatkozta, hogy a balesettel kapcsolatos összes tárgyi bizonyítékot begyűjtötték. A szerb védelmi miniszter hozzátette, ennek a vadászgéptípusnak nincs hagyományos fekete doboza, helyette a repülés paramétereit rögzítő berendezéssel rendelkezik, amit most sikerült megtalálni.

Mint arról korábban hírt adtunk, a balesetben életét vesztette a vadászgépet vezető két pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević.

lezuhant
vadászgép
adatrögzítő
bizonyítékok
Aleksandar Vulin
MiG-21

Most

16:49

Biztonság és felelősség 2020

Ma tartja ötödik szakkonferenciáját a Tijana Jurić Alapítvány Biztonság és felelősség 2020 címmel. A témák között szerepel az is, hogy hogyan védhetjük meg a gyermekeinket az internetes világban.
16:29

Tatai vadlúd sokadalom

Rekordszámú vadludat figyeltek meg hétfőn a tatai Öreg-tavon, Magyarországon. Az 1980-as évek közepétől nem számoltak a madár- és természetvédelmi szakemberek annyi vadludat a tavon, mint december első napján.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.