Ugrás a tartalomra
illusztráció

Megtámadták a Fruška gora erdeit elnevezésű mozgalom aktivistáját

2021.08.09
12:53
Forrás
mojnovisad.com
A rendőrség büntetőeljárást indított a támadók ellen.

Megtámadták Petar Živanovićot, a A Védjük meg a Fruška gora erdeit elnevezésű mozgalom aktivistáját. Živanović szemétszedő akcióin több zsáknyi szemetet szednek össze a Fruška gorán, a zsákokat pedig minden alkalommal a park igazgatóságának kapuja előtt hagyják, "Szeretettel" felirattal.

Az aktivista fotózott a hegyen, amikor a két támadó erőszakkal arra kényszerítette, hogy törölje ki a fényképeket. A támadást a nemzeti park egyik erdésze is végignézte - mesélte Živanović, aki a támadás után azonnal értesítette a rendőrséget.

Sérüléseit a mitrovicai kórházban dokumentálták, a rendőrség pedig büntetőeljárást indított a támadók ellen.

Fruška gora
aktivista
támadás

Most

14:13

Elkezdődött a IV. Synergy fesztivál

Elkezdődött a negyedik Synergy fesztivál az Újvidéki Színházban. A nyelvi és etnikai kisebbségek színházának találkozóján december 12-ig hat város társulata fog szerepelni hét előadással.
13:56, Frissítve: 14:04

A bővítés a jövő kulcsa?

Az Európai Unió bővítési politikája, a nyugat-balkáni országok uniós csatalakozása, továbbá a migráció problémájának megoldása is napirenden szerepelt a tegnapi A bővítés a jövő kulcsa? elnevezésű konferencián Budapesten.
12:13, Frissítve: 12:18

Vakcinakarácsonyfa - már ilyen is van

Nem mindennapi karácsonyfát állítottak fel Románia egyik legnagyobb oltópontján. A fa három méter magas és körülbelül 19 000 üres koronavírus elleni oltóanyagos üvegből áll.

Népszerű