Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Menetrögzítő fedélzeti kamerát az autóba!

2020.02.19
14:13
2020.02.19
14:19
Forrás
021
A Szerbiában hatályos törvények jelenleg nem rendelkeznek az autókban és más gépjárművekben használatos kamerákról, de ennek ellenére a felvételek bizonyítékként szolgálhatnak a bírósági eljárásokban.

Az illetékesek szerint ezek a kamerák kitűnő eszközök és nagy segítséget nyújthatnak a közlekedési balesetek részleteinek szakvéleményezésében. A felvételek bemutatásának fontos szerepe van abban, hogy a közlekedés résztvevői megtekinthetik milyen badarságok miatt is történhetnek balesetek - állítják a szakértők. A jogászok szerint a kamerák használatának jogi hátterét a törvényalkotónak rendeznie kell, viszont a technológia gyors fejlődése miatt ez vontatottan halad. Rendelkezni kell a többi közt a személyiségi jogokra vonatkozó, a technikai, valamint a szakértelmezési kérdéseket is. Az egyedüli jelenlegi rendelkezés, amit tiszteletben kell tartaniuk a sofőröknek az az, hogy a kamerák nem zavarhatják a látómezőt.

menetrögzítő
fedélzeti
autó
kocsi
gépkocsi
jármű
felvétel
bíróság
eljárás
bizonyíték
kamera

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.