Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Migránsok lövöldözhettek a szerb-magyar határnál

2022.08.11
12:07
2022.08.11
17:34
Forrás
Pannon RTV
Ismét lövöldözés volt a magyar-szerb határnál. A horgosiak beszámolói szerint szerdáról csütörtökre virradó éjszaka, hajnali 1 óra körül fegyverropogás volt hallható. A helyiek szerint migránsok nyitottak tüzet.

A magyarkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke stábunknak megerősítette, hogy az illegális bevándorlóknak fegyvereik is vannak.

Napközben már nyugalom volt Horgoson. Az emberek bevásároltak, a központban sétáltak. Azt ezt megelőző éjszaka viszont korántsem volt ilyen békés.

Pannon RTV

A helyiek beszámolója szerint csütörtök hajnalban, nagyjából 1 óra magasságában voltak halhatok a fegyverropogások. A helyiek Facebook csoportokban osztották meg a tapasztaltakat. Az egyik bejegyzést író helyi lakos elmondása szerint először gépfegyver hangjára lett figyelmes, majd arra válaszul több pisztoly lövés is elhangzott. A helyiek eddig sem érezték magukat biztonságban. A lövöldözés hallatán most már többen otthonukat sem merik elhagyni napközben.

Pannon RTV

Az elmúlt időszakban a szabadkai makkhetes erdőben többször is lövöldözésről számoltak be az ott élők. Szabadkán, akkor a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, Horgoson ez nem volt tapasztalható - mondják.

Urbán Rozália, Horgos: Hallottam a lövéseket, a másik meg az, hogy mi szerbiai lakosok vagyunk, a saját védelmünkre nem tarthatunk fegyver. Ezeknek meg van fegyverük, honnan? Honnan van a pénz? Mi lenne a megoldás erre a helyzetre? Szerintem mindenkit visszaküldeni a saját országába.

Pannon RTV

Juhász György a határkerítés mentén él, szerinte a környékbéli lakosoknak már rég elfogyott a türelme: Még jó, hogy nem fajult el, de ez ha tovább így halad, akkor el fog fajulni ez a dolog. A tűrőképesség is a határán van, a biztonságérzet és a közbiztonság a nullával egyelő. Maga a rendőrség nem tud annyit teljesíteni, mint amit elvárnak tőle.

Pannon RTV

A rendőrség sokszor elszállítja a határzónából az illegális migránsokat, de ők pár nap múlva taxikkal jönnek vissza.

Németh Irén, Horgos:
A rendőrség összeszedte őket az autóbusszal és elvitte, de 3-4 nap múlva már a taxisok hozzák őket. Próbálkoznak létrával átmenni és csoportosan ezek a fiatal férfiak. Nagyon agresszívak.

Pannon RTV

Lackó Róbert a községi képviselő-testület elnöke stábunknak megerősítette, hogy több alkalommal is találtak fegyvereket a migránsoknál. Az elmúlt időszakban megszaporodtak a lövöldözések Magyarkanizsa környékén:Találtak fegyvereket. Azt tudjuk, hogy léteznek fegyverek. Sajnos Horgos közelében is, úgy, mint a martonosi erdőben is, és természetesen Kelebián is. Ez egy új helyzet, ami a környezetünkben történik. Bővebb információt erről sajnos nem tudok, ez számunkra is új. Azt tudjuk, hogy a rendőrök kint voltak, tehát a belügyi szervek intézkedtek.

Pannon RTV

Horgoson régóta jelen vannak a migránsok, de ez idáig nem használtak fegyvereket.

lövöldözés
migráns
Horgos

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22, Frissítve: 15:40

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.