Ugrás a tartalomra

Milan Radoičić megerősítette, hogy ő szervezte meg a csoportot Banjskában

2023.09.29
19:05
Forrás
Szerbiai RTV, Magyar Szó
A banjskai akcióról senkit nem tájékoztattam, sem a belgrádi vezetést, sem a koszovói szerb politikum képviselőit, az említettek semmilyen formában nem támogattak - ezt írta Milan Radoičić.

A koszovói szerb politikus-üzletember levelét az ügyvédje, Goran Petronijević sajtótájékoztatón olvasta fel. Ebben az áll, hogy szeptember 24-én koszovói szerb nemzettársaival ott volt Banjska környékén. Úgy fogalmazott, azért tértek vissza Koszovó északi térségébe, hogy a Kurti-terrorjával szembeni ellenállásra bátorítsák a környéken élő szerbeket. Radoičić közlése szerint személyesen szervezte meg az akciót, ennek nem volt semmi köze korábbi politikai tevékenységéhez. Azt írta, a koszovói rendőr halála véletlen volt. Hozzátette, három szerb is meghalt, az áldozatukat nem feledik, ők nem terroristák, hanem szabadságharcosok voltak. Radoičić levelében közölte, hogy lemond az alelnöki tisztségéről a Szerb Listában és kész eleget tenni az állami szervek idézésének.

Banjska
Koszovó

Most

07:55, Frissítve: 08:10

Magyar fűszeres jazz Belgrádban

Adventi koncertet szervezett Belgrádban Magyarország Nagykövetsége és a Collegium Hungaricum kulturális központ. Az érdeklődők a budapesti Kodály Spicy Jazz zenekar fellépését tekinthették meg a szerb fővárosban működő Bitef színházban.
07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.